Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bağ bozumu heyecanı başladı. Sabahın erken saatlerinde bağlara giren üreticiler, yeni sezonun ilk üzüm hasadını gerçekleştirdi.
Eceabat’ta tarımsal üretimin önemli dönemlerinden biri olan bağ bozumu başladı. İlçede sabahın erken saatlerinde başlayan üzüm hasadına Eceabat Kaymakamı Kerem Yenigün ve eşi, İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Büyükgaga, İlçe Müdürü Ali Kaçan, teknik personel ve tarım işçileri katıldı.
Bağlarda gerçekleştirilen hasatta üreticilerin sezon boyunca verdiği emeğin karşılığı alınmaya başlanırken, yeni üretim sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulunuldu.

BAĞLARDA İLK HASAT HEYECANI
Eceabat’taki bağ bozumu etkinliği sabahın erken saatlerinde başladı. Protokol üyeleri ve tarım çalışanları üreticilerle birlikte bağlara girerek üzüm hasadına katıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, hasat sırasında üreticilerle bir araya gelerek yeni sezon hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirhan, üreticilere bol ve bereketli bir üretim sezonu dilerken, doğal afetlerin yaşanmadığı bir dönem temennisinde bulundu.
Üreticilerin yıl boyunca büyük emek verdiği üzüm bağlarında başlayan hasat, Eceabat’ın tarımsal üretimindeki hareketliliği de artırdı.
ÜRETİCİLERİN TALEPLERİ DİNLENDİ
Eceabat programı yalnızca bağ bozumu etkinliğiyle sınırlı kalmadı.
Program kapsamında Eceabat Perşembe Pazarı da ziyaret edildi. Pazarda üreticiler ve tüketicilerle bir araya gelen yetkililer, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.
Pazar ziyaretinde tarımsal üreticilerin karşılaştığı sorunlar ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.
Üreticilerin doğrudan dinlenmesi, ilçedeki tarımsal faaliyetlerin mevcut durumu ve ihtiyaçların değerlendirilmesi açısından önem taşıdı.
GIDA İŞLEME TESİSLERİ İNCELENDİ
Eceabat programında ilçedeki gıda işleme tesisleri de ziyaret edildi.
Yetkililer, ilçede faaliyet gösteren tesislerde incelemelerde bulunarak üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde gıda üretimi ve işleme faaliyetlerinin mevcut durumu değerlendirildi.
Tarım sektöründe üretimin yanı sıra ürünlerin işlenmesi ve ekonomiye kazandırılması da büyük önem taşırken, ilçedeki tesislerin durumu program kapsamında ele alındı.
BEŞYOL KÖYÜ’NDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
Programın bir diğer durağı ise Eceabat’ın Beşyol Köyü oldu.
Beşyol Köyü Muhtarlığı ziyaret edilerek köy muhtarı ve üreticilerle bir araya gelindi. Görüşmede köydeki tarımsal faaliyetler, üreticilerin yaşadığı sorunlar ve beklentileri ele alındı.
Yetkililer, üreticilerle doğrudan görüşerek sahadaki talepleri dinleme fırsatı buldu.
ECEABAT’TA BEREKETLİ HASAT TEMENNİSİ
Eceabat’ta başlayan bağ bozumu, ilçenin tarımsal üretim takviminde önemli bir dönemin başladığını gösteriyor. Üzüm bağlarında yoğunlaşan çalışmalarla birlikte üreticiler, aylar süren emeğin karşılığını almak için hasada başladı.
Tarım sektörünün doğal afetler, hava koşulları ve üretim maliyetleri başta olmak üzere birçok faktörden etkilendiği bir dönemde üreticilerin yeni sezondan beklentisi yüksek.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan da üreticilere bol ve bereketli bir sezon dileyerek doğal afetlerin yaşanmadığı bir üretim dönemi temennisinde bulundu.
“ÜRETİCİLERİMİZE BOL VE BEREKETLİ HASAT DİLİYORUZ”
Eceabat’taki programın ardından üreticilerin emeğine vurgu yapılırken, toprağa değer katan çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu dileğinde bulunuldu.
Bağ bozumu ile birlikte Eceabat’ta üzüm hasadı sezonu resmen başlamış oldu. Önümüzdeki günlerde ilçedeki bağlarda hasat çalışmalarının yoğun şekilde devam etmesi bekleniyor.
Eceabat’ın bağlarında yetişen üzümler, üreticilerin aylar süren bakım ve emeklerinin ardından hasat edilerek tüketiciyle buluşacak. İlçede başlayan bağ bozumu, aynı zamanda bölgedeki tarımsal üretimin ve kırsal ekonominin canlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Eceabat’ta üreticiler için şimdi hasat zamanı. Bağlarda başlayan hareketliliğin, sezon boyunca bereket ve kazanç getirmesi temenni ediliyor.

Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.