Türkiye’de enerji yatırımlarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, toplamda yaklaşık 15 bin hektarlık jeotermal kaynak arama sahasını ihaleye açıyor. Büyük bütçeli bu ihaleler, sadece bölgesel değil ulusal ölçekte yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı.
DEV ALANLAR TEK TEK İHALEYE ÇIKIYOR
İhale kapsamında Kayseri’nin 3 farklı ilçesinde toplam 4 ayrı saha yatırımcılara sunulacak.
Öne çıkan sahalar şöyle:
İncesu (1. saha)
3.904 hektar
1.266.561 TL ihale bedeli
37.996 TL geçici teminat
Yeşilhisar
4.406 hektar
1.429.278 TL ihale bedeli
42.878 TL teminat
İncesu (2. saha)
4.863 hektar
1.577.596 TL ihale bedeli
47.327 TL teminat
Sarız
2.000 hektar
648.780 TL ihale bedeli
19.463 TL teminat
Toplam büyüklük yaklaşık 15 bin hektara ulaşırken, bu rakam birçok yatırımcı için “kaçırılmayacak fırsat” olarak yorumlanıyor.
TARİH NET: 3 AĞUSTOS’TA AÇIK ARTIRMA
İhaleler:
3 Ağustos 2026
Saat 10:00
Kayseri YİKOB Toplantı Salonu
adresinde gerçekleştirilecek.
Açık teklif artırma usulü ile yapılacak ihalelerde en yüksek teklifi veren katılımcı ruhsat hakkını kazanacak.
İHALEYE GİRMEK İÇİN ŞARTLAR NELER?
İhaleye katılmak isteyen yatırımcıların belirli belgeleri eksiksiz sunması gerekiyor:
- Tebligat adresi belgesi
- Güncel nüfus kayıt örneği
- Geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu
- Şirketler için oda kayıt belgesi ve imza sirküleri
- SGK ve vergi borcu yoktur yazısı
Ayrıca ihale öncesinde şartnamenin imzalanması zorunlu tutuluyor.
POSTA BAŞVURUSU YOK!
İhaleye ilişkin en kritik detaylardan biri de başvuru süreci…
Yetkililer, posta veya farklı yollarla yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceğini açıkça belirtiyor. Katılımcıların bizzat başvuru yapması gerekiyor.
Bu kadar büyük alanların ihaleye açılmasıyla birlikte en çok konuşulan konu ise şu:
Bu ihaleler küçük yatırımcıya mı, yoksa büyük sermayeye mi hitap ediyor?
Uzmanlara göre yüksek ihale bedelleri ve geniş saha büyüklükleri, yarışın daha çok güçlü yatırımcılar arasında geçeceğini gösteriyor.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.