Çanakkale Barosu’ndan Ezine’de öldürülen kadın için dayanışma çağrısı

Ezine’de bir kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, yaşanan cinayete tepki göstermek ve adalet talebini dile getirmek için basın açıklaması yapacak.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Ezine’de bir kadın daha erkek şiddetinin hedefi oldu. Yaşamdan koparılan kadın için Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Komisyondan yapılan açıklamada, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, alışmıyoruz. Kadınların yaşam hakkı sistematik biçimde ellerinden alınırken biz bu ölümleri ‘kader’ diye kabullenmiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Kadın Hakları Komisyonu, sessiz kalmamak ve adalet talebini dile getirmek amacıyla 13 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 17.00’de İskele Meydanı Manolya Ağacı önünde basın açıklaması düzenleyecek.

Açıklamada, “Tüm sivil toplum kuruluşlarını, kadın örgütlerini ve vicdan sahibi herkesi dayanışmaya, öfkemizi ve sesimizi büyütmeye çağırıyoruz.” denildi.

13 Eki 2025 - 10:24 - Güncel

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.