O Saatlerde Yola Çıkacaklar Dikkat! Gestaş'tan Gece Yarısı İptal Kararı

Çanakkale Boğazı’nda etkili olan lodos fırtınası nedeniyle feribot seferleri iptal edildi, boğaz transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Sema Elmas
Sema Elmas Tüm Haberleri

Çanakkale’de gün boyunca etkisini artırarak sürdüren lodos fırtınası, kent genelinde hayatı olumsuz etkilerken deniz ulaşımında ciddi aksamalara neden oldu. Özellikle Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan kuvvetli rüzgar, feribot seferlerinin iptal edilmesine ve boğaz trafiğinin durdurulmasına yol açtı. Yetkililer, fırtınanın etkisini sürdürmesi nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteorolojik verilere göre saatte yer yer kuvvetli esintilere ulaşan lodos, deniz ulaşımını doğrudan etkilerken, hem yolcu hem de yük taşımacılığında aksamalar yaşanıyor.

GESTAŞ’TAN SEFER İPTALİ AÇIKLAMASI

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş., lodos fırtınası nedeniyle bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu gece yarısından itibaren Çanakkale-Eceabat hattında Çanakkale’den Eceabat’a saat 03.00 ve 05.00 seferlerinin, Eceabat’tan Çanakkale’ye ise saat 02.00 ve 04.00 seferlerinin yapılamayacağı bildirildi.

Yetkililer, sefer iptallerinin hava şartlarının seyrine göre güncellenebileceğini belirterek, yolcuların yola çıkmadan önce güncel sefer bilgilerini takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

ADALAR HATTINDA ULAŞIM DURDU

Lodos fırtınasının etkisi yalnızca boğaz hattıyla sınırlı kalmadı. Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında bugün iptal edilen feribot seferlerinin, fırtınanın yarın da devam etmesinin beklenmesi nedeniyle iptal edilmeye devam edeceği açıklandı.

Bu hatları kullanan yolcuların seyahat planlarını ertelemeleri ya da alternatif ulaşım seçeneklerini değerlendirmeleri gerektiği ifade edildi. Özellikle adalarda ikamet eden vatandaşlar için deniz ulaşımındaki aksamaların günlük yaşamı zorlaştırdığı belirtiliyor.

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Şiddetli lodos fırtınası, uluslararası deniz trafiğini de etkiledi. Çanakkale Boğazı, güvenlik gerekçesiyle saat 12.20 itibarıyla transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı. Yetkililer, görüş mesafesindeki düşüş ve kuvvetli rüzgar nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.

Boğazdan geçiş yapmak isteyen çok sayıda geminin, Marmara ve Ege girişlerinde beklemeye alındığı öğrenildi. Gemi trafiğinin, hava koşullarının normale dönmesinin ardından yeniden açılacağı belirtildi.

VATANDAŞLARA VE DENİZCİLERE UYARI

Yetkililer, lodos fırtınasının etkisini sürdürmesi nedeniyle özellikle denizciler ve balıkçılar başta olmak üzere tüm vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Küçük tekne sahiplerinin denize açılmamaları, kıyı kesimlerinde yaşayanların ise olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Ayrıca kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve deniz seviyesinde dalga yükselmesi gibi risklerin bulunduğu ifade edildi.

HAVA ŞARTLARINA BAĞLI YENİ İPTALLER OLABİLİR

Meteoroloji yetkilileri, lodos fırtınasının yarın da etkisini sürdürebileceğini, rüzgarın zaman zaman kuvvetli ve fırtına şiddetinde eseceğini bildirdi. Bu durumun deniz ulaşımında yeni sefer iptallerini gündeme getirebileceği kaydedildi.

GESTAŞ ve ilgili kurumların, hava şartlarını yakından takip ederek seferlerle ilgili güncel bilgilendirmeleri resmi kanallar üzerinden yapacağı belirtildi.

ÇANAKKALE’DE GÜNLÜK YAŞAM ETKİLENDİ

Deniz ulaşımındaki aksaklıkların yanı sıra lodos fırtınası, Çanakkale’de günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor. Sahil kesimlerinde dalga boylarının yükseldiği, zaman zaman deniz taşkınlarının yaşandığı gözlemlendi. Bazı balıkçı teknelerinin güvenli alanlara çekildiği, limanlarda ise hareketliliğin azaldığı görüldü.

Vatandaşlar, özellikle zorunlu olmadıkça deniz yolculuğundan kaçınmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları konusunda uyarıldı.

GÖZLER HAVA DURUMUNDA

Çanakkale’de lodos fırtınasının ne zaman etkisini kaybedeceği merak edilirken, deniz ulaşımının normale dönmesi için hava şartlarının iyileşmesi bekleniyor. Yetkililer, boğaz trafiği ve feribot seferlerine ilişkin gelişmelerin anlık olarak paylaşılacağını belirterek, vatandaşların resmi açıklamaları takip etmelerini istedi.

Lodosun etkisini sürdürdüğü Çanakkale’de, deniz ulaşımında yaşanan bu aksaklıkların önümüzdeki saatlerde de gündemde kalması bekleniyor.

04 Oca 2026 - 00:17 - Güncel

Muhabir  Sema Elmas


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.