Çanakkale İl Genel Meclisi, önümüzdeki 3 yıl boyunca görev yapacak başkanını seçmek üzere sandık başına gidiyor. CHP grubunun mevcut başkan Halil Ertuğrul ile yola devam kararı almasının ardından, AK Parti kanadı da adayını belirledi. Yarışın, Halil Ertuğrul ile AK Parti adayı Nejat Önder arasında geçmesi bekleniyor.
Çanakkale yerel siyasetinin en kritik seçimlerinden biri bugün İl Genel Meclisi çatısı altında gerçekleşiyor. Meclis üyeleri, 3 yıllık yeni dönem için başkanlık tercihini yapmak üzere toplandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunun, yaptığı ön seçim ve istişareler neticesinde mevcut başkan Halil Ertuğrul’u yeniden aday göstermesiyle seçim süreci resmiyet kazandı.

AK Parti'de Nejat Önder Aday Oldu
CHP’nin Halil Ertuğrul kararının ardından gözlerin çevrildiği AK Parti cephesinde de hareketli dakikalar yaşandı. AK Parti grubu, tecrübeli isim Nejat Önder’i başkan adayı olarak çıkardı. Geçmiş dönemlerde de meclis başkanlığı görevini yürüten ve bölge siyasetini yakından tanıyan Önder’in adaylığı, meclisteki matematiksel dengeleri yeniden gündeme getirdi.

Mecliste Kritik Matematik: 19’a Karşı 15
İl Genel Meclisi’ndeki koltuk dağılımı, seçimi oldukça hassas bir noktaya taşıyor. CHP’nin 19 üyesine karşılık; AK Parti (12), İYİ Parti (2) ve MHP’nin (1) toplamda 15 oyu bulunuyor. Kağıt üzerinde CHP grubunun sayısal üstünlüğü net bir şekilde görülse de, seçimin "gizli oylama" yöntemiyle yapılacak olması kulisleri hareketlendirdi.
Siyasi senaryolara göre; eğer CHP grubundan sadece 2 üye farklı yönde oy kullanırsa, sandıktan 17-17’lik bir eşitlik çıkma ihtimali bulunuyor. Ancak CHP kanadı, seçime tam kadro ve blok halinde katılarak herhangi bir sürprize yer vermemeyi hedefliyor.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.