Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda yaşanan silahlı saldırının dehşet verici görüntüleri ortaya çıktı. Saldırı sırasında okulda bulunan öğrenciler, kurşunlardan kurtulabilmek için pencerelerden aşağı atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.
Onikişubat ilçesinde bulunan Ayşe Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği katliamın boyutları, amatör kameralara yansıyan görüntülerle bir kez daha gözler önüne serildi. Saldırganın okul koridorlarında rastgele ateş açmasıyla birlikte içeride tam bir can pazarı yaşandı.
Kurşunlardan Kaçmak İçin Pencereye Koştular
Silah seslerinin yükselmesiyle büyük panik yaşayan öğrenciler, kendilerini korumak için sınıfların pencerelerine yöneldi. Okul bahçesinde bulunan diğer öğrencilerin ve çevredeki vatandaşların çığlıkları arasında yaşanan bu tahliye girişimi, saldırının yarattığı dehşeti açıkça gösteriyor.
Olayın hemen ardından özel harekat polisleri ve sağlık ekipleri okul çevresini tamamen abluka altına alırken, yaralı öğrenciler hızla hastanelere sevk edildi. Vali Mükerrem Ünlüer’in biri öğretmen 4 can kaybını açıkladığı saldırı sonrası, okulda yaşanan bu panik anları Türkiye’yi yasa boğdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: