Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri Töreni, toplumsal etki yaratan çalışmaların görünür kılındığı önemli bir buluşmaya sahne oldu. Törende ünlü sanatçı ve sivil toplum gönüllüsü Gülben Ergen, “Etki Yaratan Sivil Toplum Lideri Ödülü” ile onurlandırıldı.
Etkinlik, 5 Mart 2026 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşti ve iş dünyası, sanat ve sivil toplumdan çok sayıda ismin katılımıyla büyük bir farkındalık yarattı. Törenin sunuculuğunu ise oyuncu ve televizyon sunucusu Ceyda Düvenci üstlendi.
GÜLBEN ERGEN’E “ETKİ YARATAN SİVİL TOPLUM LİDERİ” ÖDÜLÜ
Tören kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik alanında fark yaratan projeler ödüllendirildi. Gülben Ergen, kadınların güçlenmesi ve sosyal sorumluluk projelerindeki etkisi nedeniyle ödülün sahibi oldu.
Ergen, törende yaptığı konuşmada kadın dayanışmasının önemine dikkat çekerek, sosyal fayda yaratma çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. Özellikle çocuklar ve kadınlar için yaptığı projeler, toplumda fark yaratan bir etki olarak değerlendirildi.
“KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN ÇARESİZ HİSSEDİYORUM”
Gülben Ergen, ödül töreninde duygusal açıklamalarda bulundu. Çocuklar ve kadınlar için kendini çaresiz hissettiğini ifade eden Ergen, toplumsal sorumluluk projeleri ile bu boşluğu doldurmaya çalıştığını söyledi.
Sanatçı, Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin çalışmalarından bahsederek, kadınların birlikte hareket ederek daha güçlü bir etki yaratabileceğini vurguladı. Ayrıca 18 yaş altı infaz yasası ve kadınların yaşam haklarının korunması konularında toplumun tüm bireylerinin sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.
ÜLKEMİZDE YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAYLARA DİKKAT ÇEKTİ
Gülben Ergen, yakın zamanda ölü bulunan Fatmanur Çelik ve 8 yaşındaki kızı Hifa İkra olayına değinerek, yaşananların toplumun ortak ayıbı olduğunu ifade etti. Bu tür trajedilerin tekrar yaşanmaması için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.
Sanatçı, çalışmalarının sadece sözde kalmayacağını, somut projelerle kadın ve çocukların yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
TÖRENDE DİĞER ÖDÜLLER
Törende Gülben Ergen’in yanı sıra farklı kategorilerde de ödüller verildi.
Medyada Etki Yaratan Yapım Özel Ödülü: “Kızılcık Şerbeti” dizi ekibi
Etki Yaratan Yazar Özel Ödülü: Nilay Örnek
Bu ödüller, toplumsal farkındalık ve etki yaratan projelerin geniş bir yelpazede değer kazandığını gösterdi.
8 KATEGORİDE 30 PROJE ÖDÜL ALDI
Kadın Dostu Markalar Platformu’nun 6. Uluslararası Ödülleri kapsamında, 8 ana kategoride 30 proje ödüllendirildi.
Türkiye’nin önde gelen kurum ve markaları, toplumsal eşitlik ve sosyal fayda odaklı projeleriyle sahnede yer aldı. Ödül alan kurumlar arasında Alarko Holding, Arzum, Aygaz, Beko, Cargill Türkiye, CarrefourSA, DeFacto, FLO Group, Hepsiburada, Hyundai Motor Türkiye, Koton, L'Oréal Türkiye, Opet, Turkcell, Türk Telekom, Vodafone Türkiye gibi büyük markalar yer aldı.
Projeler, iş dünyasında ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında değerlendirildi.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI PROJELER ÖNE ÇIKTI
Törende ödül alan projeler, toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ekseninde değerlendirildi. İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bu tür projelerle kadınların güçlenmesine ve toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sağladığı vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: