Kartal Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde bulunan Nevşehir’in Gülşehir ilçesindeki geniş kapsamlı otel ve müştemilat alanını 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde açık teklif usulüyle kiraya vereceğini duyurdu. Yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi beklenen ihale, bölgenin turizm potansiyeli ve taşınmazın stratejik konumu nedeniyle dikkat çekiyor.
İhale 18 Aralık 2025’te Yapılacak
Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre ihale, 18 Aralık 2025 Perşembe günü saat 14.30’da Kartal Belediye Başkanlığı Binası Encümen Salonunda düzenlenecek. İhale, Devlet İhale Kanunu’nun 45. ve 36. maddeleri gereğince Açık Teklif Usulü ile Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilecek.
Kiralama süresi 10 yıl, aylık kira bedeli 350.000 TL, geçici teminat ise 126.000 TL olarak belirlendi. Bu şartlar, taşınmaza uzun soluklu yatırım yapmak isteyen girişimciler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
Taşınmazın Konumu ve Özellikleri
İhaleye konu olan taşınmaz, Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Ümit Caddesi No:50 adresinde bulunuyor.
Toplam yüzölçümü: 9.920,82 m²
İhale kapsamında kiralanacak alan: 4.937 m²
Pafta: 30.34.OC
Ada: 344
Parsel: 1
Taşınmazın cinsi: Otel ve müştemilatı
Turizm açısından önemli bir bölgede yer alan taşınmaz, konaklama sektöründe faaliyet göstermek isteyen işletmeler için cazip bir yatırım fırsatı sunuyor.
Şartname 5.000 TL Karşılığında İncelenebilir
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler için hazırlanan şartname, Kartal Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde mesai saatleri içinde görülebiliyor. Şartnamenin dosya satış bedeli 5.000 TL olarak açıklandı.
İhale evraklarının en geç 17 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Evrakların zamanında teslim edilmemesi durumunda başvurular geçersiz sayılacak.
İhaleye Katılım İçin Gerekli Belgeler
Kartal Belediyesi, ihaleye katılacak isteklilerden aşağıdaki belgelerin temin edilmesini zorunlu tutuyor:
Gerçek Kişiler İçin:
Nüfus kayıt örneği
Yerleşim yeri belgesi
%3 oranında geçici teminat
Dosya satış bedeline ilişkin makbuz
Kartal Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden alınacak borcu yoktur belgesi
Noter tasdikli imza sirküleri
Tüzel Kişiler İçin:
İlgili odaya kayıtlı olunduğunu gösteren ve ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge
Tescil belgesi ve sicil gazetesi
Vergi dairesi kayıt bilgileri
Noter tasdikli imza sirküleri
Yetkili kişi veya kişilerin teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge
%3 geçici teminat
Dosya satış makbuzu
Borcu yoktur belgesi
Bu belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması, ihale sürecine katılım için zorunlu tutuluyor.
Yatırımcıların İlgisini Çekecek Bir Fırsat
Turizm potansiyeli yüksek olan Nevşehir’de konumlanan bu geniş kapsamlı otel alanı, bölgeye yatırım yapmak isteyen işletmeciler için güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor. 10 yıllık kira süresi, işletmelerin uzun vadeli planlama yapmasına imkân tanırken, açık teklif usulü ise rekabeti artırarak yatırımcıların avantaj elde etmesini sağlayacak.
Kartal Belediyesi’nin sunduğu bu fırsatın, bölgede turizmi canlandırması ve ekonomik hareketliliği desteklemesi bekleniyor.
İhale ile ilgili tüm detaylar, Kartal Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden alınabilecek şartnamede yer alıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: