Çanakkale’de yerel yönetimler ile iş dünyasının temsilcileri, bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda bir araya geldi.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Abdullah Deniz’i makamında ziyaret ederek, ekonomik işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.
Ziyarette, Çanakkale’nin üretim kapasitesi, tarımsal potansiyeli, ticaret hacmi ve yerel markalaşma çalışmaları ele alınırken, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi konusunda da fikir birliği sağlandı.

Ekonomik Gelişim ve Yerel Kalkınma Gündemdeydi
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, il ekonomisinin mevcut durumu kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Toplantıda, Kepez ve Ezine ilçelerinin tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarındaki üretim kapasitesini artırmaya yönelik yeni adımların atılmasının önemi vurgulandı.
Ayrıca, Ezine peyniri, zeytinyağı, balıkçılık ürünleri ve organik tarım gibi bölgeye özgü ürünlerin markalaşma, tanıtım ve pazarlama stratejileri de görüşüldü. Katılımcılar, bu ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha görünür hale getirilmesi için ortak projeler geliştirilmesinde mutabakata vardı.
Birol Arslan: “Kalkınma İçin Omuz Omuza Çalışacağız”
Ziyarette konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale genelinde ekonomik gelişmeyi destekleyen projelere büyük önem verdiklerini ifade etti.
Başkan Arslan, “Çanakkale’nin bütüncül kalkınması için yerel yönetimler olarak Ticaret Borsamızla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.
Üreticilerimizin, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın yanında olan, çözüm odaklı yaklaşımlar sergileyen Başkanımız Abdullah Deniz’e teşekkür ediyorum,” dedi.
Arslan ayrıca, Kepez bölgesinde tarım, turizm ve lojistik sektörlerinde hayata geçirilecek projelerin, Çanakkale ekonomisine önemli katkılar sunacağını belirtti.
Güray Yüksel: “Markalaşma Yolculuğunda Borsa En Büyük Gücümüz”
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ise, Ezine’nin köklü tarımsal mirasına ve üretim kültürüne dikkat çekerek, markalaşma süreçlerinde kurumlar arası dayanışmanın önemine değindi.
Yüksel, “Ezine’mizin markalaşma yolculuğunda Ticaret Borsamızın bilgi birikimi ve tecrübesi bizim için çok kıymetli.
Bu işbirliği sayesinde hem üreticilerimize hem de tüccarlarımıza daha güçlü destek sağlayacağız,” ifadelerini kullandı.
Yüksel ayrıca, Ezine Gıda İhtisas OSB’nin (Organize Sanayi Bölgesi) tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin bölge istihdamını artıracağına ve ekonomiye ivme kazandıracağına dikkat çekti.
Abdullah Deniz: “Birlikte Çanakkale’ye Değer Katacağız”
Toplantıya ev sahipliği yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, belediye başkanlarının nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Deniz, “Belediye başkanlarımızın iş dünyasına yönelik vizyonları ve bölgesel kalkınmaya olan katkıları bizleri motive ediyor.
Çanakkale Ticaret Borsası olarak, Kepez ve Ezine ilçelerimizin ekonomik potansiyelini artıracak her türlü projeye destek vermeye hazırız,” dedi.
Deniz, yerel yönetimlerle kurulacak ortak akıl mekanizmalarının, kentin üretim ve ticaret kapasitesini geliştirmede önemli rol oynayacağını belirterek, “Birlikte hareket ederek, Çanakkale’mize yeni değerler kazandıracağız,” ifadelerini kullandı.
Ortak Akıl ve İşbirliği Vurgusu
Toplantının sonunda, Çanakkale’nin ekonomik geleceğine yön verecek projelerde kurumlar arası dayanışmanın artırılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
Yerel yönetimlerin öncülüğünde, Ticaret Borsası’nın rehberliğinde yürütülecek yeni projelerin, üretimden ihracata kadar geniş bir alanda etkili olması hedefleniyor.
Ziyaretin ardından Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: