Marmara Denizi’nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede sarsıntılar devam ediyor. Jeoloji Mühendisi Doğan Perinçek, şu ana kadar 14 artçı depremin kaydedildiğini, bunlardan en büyüğünün 4.0 olduğunu söyledi.
Bugün için tehlikenin azaldığını ancak artçıların hasarlı binaları yıkabileceğini vurgulayan Perinçek, “Bu nedenle güvenilmez binalardan uzak duralım” uyarısında bulundu.
Perinçek, deprem haritalarında “kilit” olarak işaretlenen noktalar arasındaki fay hattına dikkat çekerek, 1766 yılında Marmara’da peş peşe iki büyük deprem yaşandığını hatırlattı. “1766 depremlerinin üzerinden 259 yıl geçti. Marmara’da büyük depremler ortalama 250 yılda bir tekrar ediyor. Bu nedenle büyük depremin çok yakında olabileceğini düşünebiliriz. Dileriz önümüzde 5-10 yıllık bir zamanımız daha olur” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: