Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çanakkale Valiliği’ni ziyaret ederek kentteki sağlık yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Valilikte yapılan görüşmede Bayramiç ve Gelibolu Devlet Hastanesi projelerinin son aşamaya geldiğini belirten Memişoğlu, kısa süre içinde inşaatların başlayacağını söyledi.
Çanakkale’nin son 20 yılda sağlık hizmet kapasitesini yüzde 100 artırdığına dikkat çeken Memişoğlu, özellikle Aile Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Hayat Merkezleri ile koruyucu hekimlikte örnek bir il olduğunu vurguladı.
“2026’nın İlk Yarısında Yerli SMA İlacı Hazır”
Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Memişoğlu, Tekirdağ Ergene’de dün açılışı yapılan Polifarma AR-GE Hammadde ve İlaç Üretim Merkezi’nin önemine değindi. Buradaki tesisin, Türkiye’nin hem ilaç hem de ham madde üretiminde “üreten sağlık modeli” için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Memişoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İnşallah 2026’nın ilk yarısında Türkiye kendi SMA ilacını üretip, nadir hastalıklarla ilgili tarihi bir adım atacak. Bundan sonra moleküler tedavilerde, nadir hastalıklarda, kendi tedavisini ve ilacını üreten; vatandaşına bu ilaçları rahatlıkla ulaştırabilen bir ülke olacağız. Sadece kendi halkımıza değil, çevremizdeki ülkelere de milli teknolojimizle geliştirdiğimiz ilaçlarımızı ulaştıracağız.”
“Sağlıkta Bağımsız Türkiye Hedefi”
Bakan Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin son 25 yılda sağlıkta büyük bir mesafe kat ettiğini belirtti. TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) koordinasyonunda yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi hem cihazını hem malzemesini hem de ilacını üretebilen, sağlıkta bağımsız bir Türkiye hedefiyle çalışıyoruz. Bunun yanında sağlık hizmetlerini de en iyi şekilde sunmaya devam ediyoruz. Ancak vatandaşlarımızdan beklentimiz, sağlığına sahip çıkmaları. Kilo kontrolü, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak çok önemli. Aile hekimlerine ve Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurarak düzenli kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz.”
“Önce İnsan Kendi Sağlığına Sahip Çıkmalı”
Memişoğlu, sağlık çalışanlarının her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, “Biz ne kadar çalışırsak çalışalım, önce insan kendi bedenine sahip çıkmalı. Toplum, kendi sağlığını korumalı. Biz de bu noktada tüm imkânlarımızı sunuyoruz” dedi.
Çanakkale’de Stand Ziyareti
Valilik ziyaretinin ardından Çanakkale’nin simgelerinden Truva Atı önünde kurulan “Sigarayı Bırakma Standı”nı da ziyaret eden Bakan Memişoğlu, sağlık personelinden bilgi aldı ve vatandaşlarla sohbet etti. Sigara ile mücadelede yürütülen çalışmalara değinen Memişoğlu, vatandaşların taleplerini de dinledi.
Türkiye’nin Gençleri Dünyaya Örnek
Program kapsamında TEKNOFEST’i de ziyaret ettiklerini hatırlatan Memişoğlu, Türkiye’nin gençlerinin bilim ve teknoloji alanında dünyaya örnek olduğunu söyledi. “Türkiye hem bilimde hem teknolojide kendi yüzyılını yaşayacak” diyerek açıklamalarını noktaladı.
Bakan Memişoğlu’na Çanakkale Valisi Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti MKYK Üyesi Naim Makas, İl Sağlık Müdürü Hakan Görgülü ve partililer eşlik etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: