Çanakkale Bahçeşehir Koleji öğrencisi Batuhan Kaya, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği Sakarya Bölge yarışlarında 11-12 Yaş UGP Ligi Grup Müsabakaları'nda 200 metre karışık kategorisinde belirlenen barajları geçerek önemli bir başarıya imza attı. Bu başarısıyla, Kasım ayında yapılacak olan 11-12 Yaş UGP Ligi Bölge Müsabakaları'na ve Aralık ayında gerçekleştirilecek olan 11-12 Yaş UGP Ligi Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen 09-10 Yaş Yüzme Yarışları, 11-12 yaş İl içi 3. Vize ve 13+ Yaş Baraj Geçme Yarışları'nda da büyük başarılar elde eden Batuhan Kaya, 400 metre serbest kategorisinde 5.34 derecesiyle il birincisi olarak A1 barajını geçti. Ayrıca, 100 metre serbest kategorisinde de 1.11 derecesiyle il birinciliğini kazanarak A2 barajını da geçti.
Batuhan Kaya’nın bu önemli başarıları, Çanakkale Bahçeşehir Koleji’ni ve ailesini gururlandırdı. Başarılı sporcu, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşecek olan bölge ve Türkiye şampiyonalarında Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: