Unlu mamuller imalatı yapan üyeler tarafından 14.04.2024 ve 25.04.2024 tarihlerinde sunulan dilekçeler doğrultusunda, perakende ekmek çeşitlerine yönelik azami fiyat tarifesi belirlenmesi yönündeki talep komite gündemine alındı. Yapılan toplantıda, çeşitli girdi kalemlerine ilişkin maliyet analizleri ve detaylı değerlendirmeler gerçekleştirildi.
Komite üyeleri, üretici üyelerin taleplerinde haklı olduklarını belirterek, ekmek çeşitlerine dair yeni bir azami fiyat tarifesi oluşturulması konusunda oy birliğiyle mutabakata vardı. Hazırlanan fiyat tarifesinin, onay süreci için Biga TSO Yönetim Kurulu’na sunulmasına karar verildi.
Ayrıca, sektörel iletişimi güçlendirmek ve sürece dair bilgilendirme yapmak amacıyla, komiteye bağlı meslek grubu üyelerine Mayıs ayı içerisinde ziyaret gerçekleştirilmesi de kararlaştırıldı.
EMEL UĞUR KIRICI
GÜNCEL
Yayınlanma: 09 Mayıs 2025 - 12:22
Biga TSO Gıda Komitesi'nden Ekmek Fiyat Tarifesi İçin Önemli Karar
Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) 1 No’lu Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatı), Komite Başkanı Beyhan Var başkanlığında olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, oda üyesi fırıncıların “perakende ekmek çeşitleri”ne ilişkin fiyat düzenlemesi talepleri ele alındı.
GÜNCEL
09 Mayıs 2025 - 12:22