On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif kapıya dayandı. Müslüman alemi için büyük önem taşıyan ve üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayının gelişiyle birlikte milyonlarca vatandaş ilk oruç ibadetini gerçekleştirmek üzere bu gece sahura kalkacak. 18 Şubat’ı 19 Şubat’a bağlayan gece yapılacak sahurun ardından, 19 Şubat akşamı ilk iftar sofraları kurulacak.

İlk İmsak ve İlk İftar Heyecanı Iğdır’da Yaşanacak
Ramazan ayının ilk gününde imsak ve iftar vakitleri illere göre farklılık gösteriyor. 2026 yılının ilk imsak vakti saat 05.21’de Iğdır’da gerçekleşecek. Türkiye'nin en batısında yer alan Çanakkale ise saat 06.32 ile son imsak vaktinin yaşanacağı il olacak.
İftar sofraları için geri sayım da yine doğudan başlayacak. İlk iftar Iğdır’da saat 17.51’de yapılırken, günün son iftarı ise 19.01’de Çanakkale’de açılacak.

En Uzun Oruç Hatay’da Tutulacak
Ramazan’ın ilk gününde oruç tutma süreleri de coğrafi konuma göre değişiyor. İlk gün Hatay’daki vatandaşlar 12 saat 34 dakika ile Türkiye’nin en uzun orucunu tutacaklar. Buna karşılık Sinop ve Kırklareli illerinde ise 12 saat 26 dakika ile en kısa oruç süresi yaşanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: