AŞAV Vakfı’nın İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen iftar programı, şehit aileleri ve gaziler onuruna gerçekleştirilen anlamlı bir iş birliği ve büyük bir bağış törenine sahne oldu. Vakıf Genel Başkanı Ziya Sözen, İstanbul Şube Başkanı Muhammet Koç ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Gökçeada Kent Konseyi ile Gökçeada İş Adamları ve Turizmciler Derneği Başkanı Bülent Aylı’nın vakfa yönelik destekleri kamuoyuna duyuruldu.

Bülent Aylı, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan iki adet devremülkün tapusunu AŞAV Vakfı’na bağışlayarak önemli bir katkı sağladı. Bu bağışın yanı sıra imzalanan özel bir protokol ile vakıf üyesi olan şehit aileleri ve gazilerin, yılın belirli dönemlerinde Gökçeada’daki otel ve sosyal tesislerden tamamen ücretsiz olarak yararlanabilmelerinin önü açıldı. Bu destekler, salondaki davetliler tarafından büyük bir takdirle karşılandı.
Vakıf yönetim kurulu, sağlanan bu kıymetli katkılar dolayısıyla Bülent Aylı’ya "AŞAV Vakfı Onursal Başkanlığı" unvanını tevdi etti. Program sırasında Aylı’ya onursal başkanlık mazbatası ve kimlik kartı takdim edildi. Duygusal bir konuşma yapan Aylı, şehit emanetlerine ve gazilere hizmet etmenin bir lütuf değil, milli bir borç olduğunu vurgulayarak bu unvanın hayatı boyunca aldığı en anlamlı paye olduğunu ifade etti.
Törende konuşan İstanbul Şube Başkanı Muhammet Koç, şehit ailelerini ve gazileri aynı sofrada misafir etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Şehit ailelerimize ve gazilerimize hizmet etmek bizim için bir görev değil, büyük bir şereftir. Onların hizmetkârı olmak bizim için en kıymetli payedir” dedi. Koç ayrıca vakfa devremülk bağışında bulunan ve Gökçeada’da şehit ve gazi ailelerini misafir edecek olan Bülent Aylı’ya teşekkür etti.
Çanakkale Şube Başkanı Emine Kızılay da konuşmasında, Çanakkale ruhunun bu milletin birlik ve beraberliğinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu ifade ederek, şehit aileleri ve gazilerin her zaman baş tacı olduğunu, onların yanında olmanın büyük bir sorumluluk ve gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Vakıf Genel Başkan Yardımcısı Lokman Beyaz ise yaptığı konuşmada, AŞAV’ın büyüyen bir gönül hareketi olduğunu belirterek, “Bizler bu vakfı yalnızca bir kurum olarak değil, şehitlerimizin emanetine sahip çıkan büyük bir aile olarak görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında aynı ruhla çalışan şube başkanlarımız ve gönüllülerimizle birlikte bu kutlu hizmet yolunda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Bülent Aylı, şehit aileleri ve gaziler için yapılan hiçbir hizmetin bir lütuf değil milletin asli görevi olduğunu ifade ederek, “Bu vatan için can veren şehitlerimizin emanetleri olan ailelerine ve kahraman gazilerimize hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi. Kendisine tevdi edilen AŞAV Onursal Başkanlığının bugüne kadar aldığı en anlamlı payelerden biri olduğunu belirten Aylı, duygu dolu anlar yaşayarak teşekkür etti. Programın sonunda söz alan Vakıf Genel Başkanı Ziya Sözen, mübarek Ramazan ayında şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmanın büyük bir onur ve mutluluk olduğunu ifade ederek konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bizler AŞAV ailesi olarak bugün birçok ilde teşkilatlanmış, her geçen gün büyüyen bir gönül hareketiyiz. Kapımız da gönlümüz de şehit ailelerimize ve kahraman gazilerimize her zaman açıktır. Onlar bu vatan için canlarını verdiler, bedenlerinden parçalar verdiler. Bizler zamanımızı vererek, imkânlarımızı paylaşarak onların emanetine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki onların fedakârlığının karşılığı hiçbir şeyle ölçülemez.” Sözen konuşmasının devamında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bu ülke Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da verilen büyük mücadelelerle kuruldu. Türkü, Kürdü, Zazası, Lazı hep birlikte bu vatan için omuz omuza şehit oldu. Bugün de aynı ruhla birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak zorundayız. Üç tarafı denizlerle çevrili, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda güçlü kalmanın yolu birlikten, beraberlikten ve kardeşlikten geçer. Bizim bizden başka dostumuz, gidecek başka vatanımız yoktur” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: