Çanakkale Belediyesi, Üreticiye Destek Projesi kapsamında yangından zarar gören üreticilere yemlik arpa dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlik, büyük yangın felaketi yaşayan Sarıcaeli Köyünde yapıldı.
Programa Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun katıldı.
Muharrem Erkek: “Hep birlikte yaralarımızı saracağız”
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yaz aylarında yaşanan yangınların Çanakkale genelinde büyük kayıplara yol açtığını vurguladı. Erkek, “Çok büyük üzüntüler yaşadık. Bu yaz yaşadığımız yangınlar sonucunda Çanakkale il genelinde toplam 7 bin 100 hektar ormanımızı kaybettik. Binlerce hektar tarım arazimiz zarar gördü. Bu yangınlarda yalnızca tarım arazimiz ve ağaçlarımız değil, onlarca canlıyı ve habitatı da kaybediyoruz” dedi.
Çanakkale’nin olağanüstü kurak bir bölgede yer aldığına dikkat çeken Erkek, iklim krizine karşı tedbir alınması gerektiğini ifade ederek, “Bu kuraklık sürdüğü sürece maalesef bu yangınları her yaz yaşama olasılığımız çok yüksek. İklim krizine ve coğrafyamızın özelliklerine göre hep birlikte çok önemli çalışmalara imza atmalıyız” diye konuştu.
Sarıcaeli Köyü’nde ağustos ayında yaşanan yangında iki evin tamamen yandığını, damların ve ağılların zarar gördüğünü hatırlatan Erkek, “Şimdi yaralarımızı hep birlikte saracağız. Dayanışma içinde olacağız” sözleriyle birlik mesajı verdi.
20 ton yemlik arpa dağıtıldı
Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 70 dönümlük arazisinde üretilen 20 ton yemlik arpa, yangından etkilenen ve başvuruda bulunan 18 üreticiye dağıtıldı. Bu üreticilerden ikisinin kadın olduğu belirtildi. Erkek, “Küçük bir destek, manevi bir destek. Önümüzdeki süreçlerde de özellikle yangından etkilenen üreticimizle dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
Belediye Başkanı ayrıca, Çanakkale’nin orman ve tarım ili kimliğini kaybetmemesi için çalıştıklarını belirterek, “Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alanı artırmak, ağaçları çoğaltmak ve bu müstesna coğrafyayı gözümüzün bebeği gibi korumak” ifadelerini kullandı.
Dikkat çeken diyalog
Yemlik arpa dağıtımı sırasında, yangında traktörü zarar gören bir üretici ile Başkan Muharrem Erkek arasındaki diyalog dikkat çekti. Traktörünün lastiklerini yenileyerek desteği almak için gelen üretici, yangında yaşadıklarını Erkek’e anlattı.
Programın ardından Muharrem Erkek, köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti, taleplerini ve sorunlarını dinledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: