Erkeklerinin kırmızı sırt deseniyle uğur böceğini andıran bu örümcekler, zararsız olmalarıyla da dikkat çekiyor. İnsanlara karşı zehirsiz olan tür, sinek ve küçük böceklerle besleniyor. Küçük canlıları ısırarak felç eden örümcek, ardından iç sıvılarını emerek besleniyor. Mehmet Akkan, bu canlıyla karşılaşmanın heyecan verici olduğunu ve “İzlemek, dokunmak, hissetmek muhteşem bir duygu” sözleriyle duygularını paylaştı.
Dişileri siyah renkte ve daha büyük olan Uğur Böceği Örümceği, yer altında boru şeklindeki yuvalarda yaşamaktadır. Erkekleri ise mayıs-haziran aylarında dişi aramak için geniş alanlarda dolaşırken zararlı sinek ve kenelerle de beslenerek doğal dengeye katkı sağlar. Bu sayede ormanlar ve doğa, insan ve yaban hayvanları için daha güvenli hale gelir.
Sosyal medya hesaplarından nadir görülen örümceğin görüntülerini paylaşan Akkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
HABER MERKEZİ"Uğur Böceği Örümceği ninSoy tehlikesi bulunduğundan ingiltere ve Almanyada IUCN Kırmızı Listesinde tehlikedeki türler kategrosinde değerlendirilir.
Doğada ve ormanlarda yaşayan bu örümceğin erkeklerinin sırtı Kırmızıdır. Sayıları dişilerden fazladır. Dişileri ise koyu renktedir. Dişiler yuvalarında beklerler. Erkekler dişi örümcek ararken tüm bölgeyi gezmektedirler. Bu esnada rastladıkları sinek, bitki ve hayvan bitleri ve kenelerini de zehirledi ile etkisis hale getirerek , içlerini emmektedirler.
Bu Uğur Böceği Örümceği nin olması doğada ki bit ve keneyi populasyonınu azaltmaktadır. Böylece doğa, ormanlar yaban hayvanları ve biz insanlar için daha güvenli olacaktır. Doğada herşey denge içindedir. İnsan bilmediğinden korkar veya ona zarar verir.
Uğur Böceği Örümceği ile karşılaşmaktan çok keyif aldım.
Entomoloji, böceklerin ve onların insanlarla, çevreyle ve diğer organizmalarla olan ilişkilerinin inceleyen bilim dalıdır. Fakültede okurken Entomoloji dersimiz vardı. Hocamız Prof. Dr. Mehmet Serezdi. Bana da birşeyler kalmış. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyorum."