Başkan Ahmet Ozan Yılmaz yönetiminde toplanan kurul, gündeminde yer alan yedi dosyayı detaylı şekilde değerlendirerek çeşitli disiplin cezaları uyguladı.
Hastanebayırıspor’dan iki oyuncuya ceza
19 Nisan 2025 tarihinde 18 Mart Sentetik Çim Stadı’nda oynanan Hastanebayırıspor – Geliboluspor Süper Amatör Ligi karşılaşmasında, ev sahibi ekipten iki oyuncu disiplin kuruluna sevk edildi.
Hastanebayırıspor oyuncusu Ali Berkin Kaya, maç görevlisine yönelik “fiili müdahaleye teşebbüs” niteliğindeki eylemi nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 44/1-a, 8. ve 13. maddeleri uyarınca 2 maç müsabakadan men cezası aldı.
Aynı maçta takım arkadaşı Emirhan Bulut ise hem sportmenliğe aykırı hareketleri hem de görevlilere yönelik “saldırıya teşebbüs” niteliğindeki davranışları nedeniyle, FDT'nın 36/1-a, 44/1-a, 8. ve 13. maddeleri gereğince 2 maç men cezasıyla cezalandırıldı.
Kepezspor antrenörüne soyunma odası yasağı
Gençlik Merkezi Stadı'nda oynanan Çanakkale Barbarosspor – Kepezspor U-15 Ligi mücadelesinde, Kepezspor antrenörü Onur Girgin, oyun alanını ihlal edip maç görevlisine yönelik tehditkar ifadelerde bulunduğu gerekçesiyle FDT’nın 41/1-c ve 13. maddeleri doğrultusunda 2 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası aldı.
Yeni Çanspor cephesinde cezalar art arda geldi
19 Nisan’da Çan İbrahim Bodur Stadı’nda oynanan Yeni Çanspor – Bigaspor U-17 Ligi maçında, ev sahibi takımın iki ismi ceza aldı. Yeni Çanspor oyuncusu Alihan Küçük, maç görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle FDT’nın 41/1-a ve 13. maddelerine göre 2 maç men cezası ile cezalandırıldı.
Aynı müsabakada Yeni Çanspor yöneticisi Murat Aydoğdu, hakemlere yönelik hem hakaret hem de tehdit içeren söylemleri nedeniyle FDT’nın 41/1-b, 10 ve 13. maddeleri doğrultusunda 50 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Bu karar, itiraza açık olup, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na başvurulabilecek.
Bigaspor ve Onurspor oyuncularına men cezası
Yeni Çanspor – Bigaspor karşılaşmasında, Bigaspor oyuncusu Emre Ahmet Karacabağ, rakip futbolcuya yönelik “sert ve ciddi faul” nedeniyle FDT’nın 43/1 ve 13. maddeleri kapsamında 1 maç men cezası aldı.
20 Nisan’da Gençlik Merkezi Stadı’nda oynanan Çanakkale Bahçeci Spor – Onurspor U-15 Ligi karşılaşmasında ise Onurspor oyuncusu Yiğit Umutcan Ayar, rakibine karşı yaptığı “sert ve ciddi faul” sebebiyle FDT’nın 43/1 ikinci cümlesi ve 13. maddesi uyarınca 2 maç men cezasına çarptırıldı.
Çanakkale Futbol İl Disiplin Kurulu’nun aldığı tüm kararlar, toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle onaylandı ve yürürlüğe girdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: