Çanakkale’de denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar yeni sezona “vira bismillah” demeye hazırlanıyor. 2025-2026 yılı Su Ürünleri Av Sezonu açılışı, 31 Ağustos 2025 Pazar günü saat 11.00’de Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağı’nda yapılacak.
Açılış programı Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın katılımıyla gerçekleşecek. Törende denize açılacak balıkçılar için bol, bereketli ve kazasız bir sezon temennisinde bulunulacak.
Balıkçılar için yeni dönem başlıyor
Her yıl 15 Nisan’da başlayan av yasağı, balıkların üreme ve büyüme dönemini koruma amacı taşıyor. Yaklaşık dört buçuk aylık aranın ardından, balıkçılar yeni sezonda tekrar ağlarını denize bırakacak. Özellikle hamsi, sardalya, lüfer, palamut ve istavrit gibi balıkların avlanmasıyla tezgâhlarda bolluk yaşanması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: