Çanakkale’de hafta başından bu yana etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları, şehirde hayatı zorlaştırırken hayvan hakları konusundaki ihmalleri de bir kez daha gözler önüne serdi. Dün gece saatlerinden itibaren şiddetini artıran sağanak yağış ve yer yer etkili olan dolu yağışına rağmen, açık arazide bağlı şekilde bırakılan atların durumu vatandaşların tepkisini çekti.
Hızı saatte 40 kilometreyi bulan sert rüzgar ve dondurucu soğuğa karşı hiçbir korunaklı alanı bulunmayan atlar, çamur ve su birikintileri içindeki bir boş araziye bağlı halde kaderine terk edildi. Çevredeki binaların ve metal çitlerin arasında, üzerlerinde herhangi bir örtü ya da sığınabilecekleri bir çatı olmadan saatlerce bekletilen hayvanların bitkin hali, bölgeden geçen duyarlı vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Meteoroloji verilerine göre yağışlı havanın akşam saatlerinde etkisini daha da artırması beklenirken, atların hâlâ aynı noktada tutulması bölge sakinlerini harekete geçirdi. "Bu hava şartlarında bir canlının böylece açıkta bırakılması kabul edilemez" diyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce duruma müdahale etmesini ve hayvan sahipleri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: