Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından Çanakkale’de siyasi hareketlilik zirveye çıktı. İbrahim Can Ergun partililere seslendi.
CHP Çanakkale İl Başkanlığı önünde toplanan partililere seslenen CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, birlik ve dayanışma çağrısı yaptı.
Ankara’dan gelen karar sonrası çok sayıda CHP’li parti binasına akın ederken, il yönetimi olağanüstü toplantıya geçti. Parti binası önünde toplanan kalabalık arasında büyük bir heyecan ve hareketlilik yaşandı.
İbrahim Can Ergun’dan Dikkat Çeken Açıklama
Yaşanan gelişmeler sonrası parti binası önünde konuşan İbrahim Can Ergun, CHP örgütlerine ve partililere seslenerek şu ifadeleri kullandı:
“Tüm üyelerimizi parti binalarımıza, partimize sahip çıkmaya bekliyoruz.”
Ergun’un açıklaması sonrası kalabalıktan alkış yükselirken, çok sayıda partilinin il başkanlığı binasına gelmeye devam ettiği görüldü.
Parti Binasına Özgür Özel Posteri Asıldı
Mahkeme kararının ardından CHP Çanakkale İl Başkanlığı binasına Genel Başkan Özgür Özel’in posteri asıldı. Parti örgütünün bu hamlesi dikkat çekerken, bina önünde toplanan partililer sloganlarla destek verdi.
CHP Çanakkale’de Gözler İl Yönetiminde
CHP Çanakkale İl Yönetimi’nin gerçekleştirdiği olağanüstü toplantının ardından kapsamlı bir açıklama yapılması bekleniyor. Parti kulislerinde kararın etkileri ve izlenecek yol haritası konuşulurken, gözler yapılacak resmi açıklamaya çevrildi.
Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandıran karar sonrası CHP örgütlerinin nasıl bir tavır alacağı merak edilirken, Çanakkale’de verilen birlik mesajları dikkat çekti.
Yorumlar
Kalan Karakter: