Proje kapsamında; çevreye duyarlı, ekonomik ve sürdürülebilir yeşil çatı sistemleri geliştirilmesi hedefleniyor. Bu sistemlerde, tarım ve inşaat sektörlerinden çıkan atıkların değerlendirilmesiyle, hem atık yönetimine katkı sağlanması hem de ekolojik yapılaşmanın teşvik edilmesi amaçlanıyor.©
Dr. Öğr. Üyesi Kızılaslan yaptığı açıklamada, “Projemiz, iklim değişikliğiyle mücadelede ve kentsel alanlarda sürdürülebilir yaşam alanlarının oluşturulmasında önemli bir adım olacak. Aynı zamanda atıkların geri kazanımıyla çevre dostu çözümler üretmeyi hedefliyoruz,” dedi.
TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan bu çalışma, üniversite-sanayi-çevre iş birliği açısından da örnek teşkil ediyor. Projenin başarıyla tamamlanmasının ardından, uygulamaya dönük çıktılarla birlikte yeşil çatılarda daha sürdürülebilir ve ekonomik tasarımların hayata geçirilmesi planlanıyor.
ÇOMÜ, bilimsel projeleriyle hem çevreye duyarlı hem de toplumsal faydaya odaklanan çalışmalar üretmeye devam ediyor.
HANiFE ÇETiN
EĞİTİM
Yayınlanma: 16 Temmuz 2025 - 11:38
ÇOMÜ'den TÜBİTAK Destekli Sürdürülebilir Çevre Projesi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), çevre dostu projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. ÇOMÜ Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Anıl Kızılaslan’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Daha Yeşil Çözümler: Zirai ve İnşaat Atıkları Kullanarak Sürdürülebilir Yeşil Çatı Tasarımlarının Optimizasyonu” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
EĞİTİM
16 Temmuz 2025 - 11:38
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir