Çanakkale’de Teknopark bünyesinde yürütülen Ar-Ge çalışmaları, dermokozmetik alanında dikkat çeken bir ürünü ortaya çıkardı. Margeht Biyoteknoloji tarafından geliştirilen ve diş otu bitkisinin kök hücresinden elde edilen “Khella” adlı kırışıklık karşıtı krem, eczanelerde satışa sunulmasıyla birlikte hem akademik hem de sektörel çevrelerde ilgi uyandırdı. Kepez’deki laboratuvarlarda geliştirilen ürünün kısa sürede etkili olması, bilimsel çalışmalar ve patent süreçleriyle desteklenmesi dikkat çekiyor.

TEKNOPARK’TAN DOĞAN YERLİ AR-GE BAŞARISI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknopark ekosisteminde faaliyet gösteren Margeht Biyoteknoloji, bitkisel kök hücre teknolojisini kullanarak yaşlanmaya bağlı cilt kırışıklıklarına yönelik yeni bir dermokozmetik ürün geliştirdi. Firmanın Kurucu Genel Müdürü ve aynı zamanda Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı olan Onur Sinan Türkmen, diş otu bitkisi üzerine yapılan uzun soluklu doku kültürü çalışmalarının ardından elde edilen verilerin bu ürünün temelini oluşturduğunu ifade etti.
Türkmen, tarla bitkileri alanındaki akademik araştırmalar sırasında bitkinin farklı kullanım alanlarını incelerken cilt kırışıklıkları üzerinde dikkat çekici bir aktivite gözlemlediklerini belirtti. Yapılan testler ve sertifikasyon süreçlerinin ardından ürünün dermokozmetik kategorisinde piyasaya sunulduğu aktarıldı.

DİŞ OTU BİTKİSİNDEN GELİŞTİRİLEN KÖK HÜCRE TEKNOLOJİSİ
Araştırma sürecinde diş otu bitkisinin kök hücresinden elde edilen etken maddelerin kullanıldığı belirtilirken, ürünün bu yönüyle sektörde farklı bir yere sahip olduğu vurgulanıyor. Akademik çalışmaların ardından geliştirilen krem, “Khella” markasıyla ürünleştirildi.
Yetkililer, kök hücre bazlı formülasyonun ciltte hasar oluşturabilecek sert kimyasallar içermediğini ve dermokozmetik olarak sınıflandırıldığını ifade ediyor. Bu nedenle ürünün yalnızca eczanelerde satışa sunulacağı bilgisi paylaşıldı. Araştırma sürecinde uluslararası akredite laboratuvarlarda dermatolojik testlerin gerçekleştirildiği ve hassas ciltler üzerinde de olumlu sonuçlar elde edildiği belirtiliyor.

30 DAKİKADA ETKİ İDDİASI VE TEST SÜRECİ
Ürünle ilgili en çok dikkat çeken detaylardan biri, kısa sürede etkili olduğuna yönelik test sonuçları oldu. Yapılan klinik değerlendirmelerde, krem kullanımından yaklaşık 30 dakika sonra kırışıklıklarda gözle görülür değişimlerin kaydedildiği ifade edildi. Ayrıca düzenli kullanımın ardından cildin daha pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandığı belirtildi.
Türkmen, ürünün geliştirme aşamasında tüm sertifikasyon süreçlerinin tamamlandığını ve Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemi’ne kaydedilerek barkodlandırıldığını aktardı. Bu süreç sayesinde dermokozmetik ürünün sektörde güçlü bir giriş bariyeri oluşturduğu ifade ediliyor.

ULUSLARARASI FUARDA ÖDÜL KAZANDI
Geliştirilen “Khella” krem yalnızca yerel değil uluslararası platformlarda da dikkat çekti. Ürün, Istanbul Uluslararası Buluş Fuarı kapsamında düzenlenen yarışmada Bronz Madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti.

ECZANELERDE SATIŞA SUNULDU
Kepez’de laboratuvar ortamında geliştirilen krem, gerekli yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından eczaneler aracılığıyla tüketicilere ulaştırılmaya başlandı. Ürünün yalnızca eczanelerde satılacak olması, dermokozmetik kategorisindeki güvenilirlik vurgusunun bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: