Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki önemli ulaşım noktalarından biri olan Gökçeada’ya yapılması planlanan feribot seferleri, sertleşen hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığını sürdüren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., vatandaşların can ve mal güvenliğini öncelik alarak bugün (26 Eylül) yapılacak tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
Gestaş’tan Resmî Açıklama
Gestaş tarafından yapılan açıklamada, Kabatepe–Gökçeada hattında gün boyunca hiçbir seferin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi. Açıklamada, Kuzey Ege Denizi’nde etkisini artıran şiddetli rüzgâr ve olumsuz hava şartlarının deniz ulaşımını tehlikeli hale getirdiği vurgulandı. Şirket, yolcuların mağduriyet yaşamaması için güncel duyuruları resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Çanakkale Boğazı’nda Ulaşım Normal Seyrediyor
Öte yandan, Çanakkale Boğazı hattındaki Gelibolu-Lapseki ve Çanakkale-Eceabat feribot seferlerinde herhangi bir aksama olmadığı öğrenildi. Yalnızca Kuzey Ege hattında etkili olan sert rüzgâr sebebiyle Gökçeada seferleri iptal edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: