Çanakkale Belediyesi mülkiyetinde bulunan 6 adet taşınmazın satışa çıkarılacağını duyurdu. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ilana göre arsa, işyeri ve dubleks mesken niteliğindeki taşınmazlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesinin (a) bendi kapsamında kapalı teklif usulüyle ihale edilecek. İhaleler, 25 Mart 2026 tarihinde Çanakkale Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında İsmetpaşa Mahallesi’nde yer alan arsalar, Barbaros Mahallesi’nde bir işyeri ve Güzelyalı Köyü’nde dubleks konutlar bulunuyor. Muhammen bedeller ise 4 milyon TL ile 180 milyon TL arasında değişiyor.
İHALELER 25 MART’TA YAPILACAK
Belediye tarafından yayımlanan ilana göre ihale süreci 25 Mart 2026 Çarşamba günü başlayacak. İhaleler gün içerisinde belirlenen saatlerde art arda yapılacak.
İlk ihale saat 14.00’te İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan arsa için yapılacak. Aynı gün içerisinde diğer taşınmazlar için ihaleler 14.05, 14.10, 14.15, 14.20 ve 14.25 saatlerinde gerçekleştirilecek.
İhaleler, Çanakkale Belediyesi Meclis Salonu’nda kapalı teklif yöntemiyle yapılacak. Bu yöntemde istekliler tekliflerini kapalı zarf içerisinde sunacak ve en yüksek teklifi veren istekli ihaleyi kazanacak.
EN YÜKSEK MUHAMMEN BEDEL 180 MİLYON TL
Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında en yüksek muhammen bedel İsmetpaşa Mahallesi Atikhisar Caddesi ile 65. Sokak kesişiminde bulunan 10 bin 695 metrekarelik arsa için belirlendi. Bu arsanın muhammen bedeli 180 milyon TL olarak açıklandı.
Bir diğer önemli taşınmaz ise yine İsmetpaşa Mahallesi’nde 59. Sokak ile Bursa Caddesi kesişiminde bulunan 1.416 metrekarelik arsa oldu. Bu taşınmazın muhammen bedeli ise 65 milyon TL olarak ilan edildi.
Barbaros Mahallesi Hüseyin Akif Terzioğlu Caddesi üzerinde bulunan Libra Plaza’daki 50 metrekarelik işyeri için belirlenen muhammen bedel ise 4 milyon TL olarak duyuruldu.
GÜZELYALI’DA DUBLEKS KONUTLAR DA SATIŞTA
İhale kapsamında Güzelyalı Köyü’nde bulunan üç adet dubleks konut da satışa çıkarıldı. Sakura Kiraz Villaları’nda bulunan dubleks meskenin muhammen bedeli 18 milyon TL olarak açıklandı.
Aynı bölgede yer alan diğer dubleks konutlardan biri için 16 milyon 500 bin TL, bir diğeri için ise 18 milyon TL muhammen bedel belirlendi.
Bu taşınmazlar özellikle yazlık konut niteliği taşıması ve turizm bölgesinde yer alması nedeniyle dikkat çekiyor.
İHALE DOSYA BEDELİ 10 BİN TL
İhaleye katılmak isteyenlerin ihale şartnamesini incelemesi gerekiyor. Şartnameler hafta içi mesai saatleri içerisinde Çanakkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde ücretsiz olarak görülebilecek.
Ancak ihaleye katılmak isteyen isteklilerin 10 bin TL ihale dosya bedeli ödeyerek dosyayı satın alması gerekiyor. Ayrıca birden fazla taşınmaz için ihaleye katılacak olanların her taşınmaz için ayrı dosya hazırlaması şartı bulunuyor.
BAŞVURULAR 25 MART SAAT 12.00’YE KADAR
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, gerekli belgeleri hazırlayarak 25 Mart 2026 günü saat 12.00’ye kadar Çanakkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmek zorunda olacak.
Başvuruların iç ve dış zarf şeklinde hazırlanması gerekiyor. İç zarf yalnızca teklif mektubunu içerirken, dış zarf içerisinde kimlik, ikametgah, teminat makbuzu ve şartnameye ilişkin belgeler yer alacak.
İhaleye katılacak kişilerden ayrıca geçici teminat bedelini yatırdıklarına dair belge ile birlikte Çanakkale Belediyesi’ne borcu olmadığına dair belge de istenecek.
KAPALI TEKLİF USULÜYLE GERÇEKLEŞECEK
İhaleler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında kapalı teklif usulü ile yapılacak. Bu yöntemde katılımcılar tekliflerini kapalı zarflar içinde sunacak ve teklifler ihale komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak.
Belediye tarafından yapılan duyuruda, teklif mektuplarında teklif edilen fiyatın hem rakam hem de yazı ile açık şekilde belirtilmesi gerektiği, kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan tekliflerin ise geçersiz sayılacağı ifade edildi.
Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan ilan, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda kamuoyuna duyuruldu.

Yorumlar
Kalan Karakter: