Ezine Belediyesi, yenilenebilir enerji yatırımlarının ardından ulaşımda da çevreci dönüşüm için harekete geçti. Belediye Başkanı Güray Yüksel, ilçede kullanılmak üzere 2 adet yüzde 100 elektrikli otobüs alınacağını duyurdu. Elektrikli otobüslerin alımı için ihale 10 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.
Ezine Belediyesi, enerji ve ulaşım alanında çevre odaklı yatırımlarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Güray Yüksel tarafından yapılan açıklamada, belediyenin güneş enerjisi santralinin ardından ulaşım hizmetlerinde de elektrikli araç dönemine geçilmesi için önemli bir adım atıldığı belirtildi.
Bu kapsamda Ezine Belediyesi tarafından 2 adet yüzde 100 elektrikli otobüs alımı için ihale gerçekleştirilecek. İhale, 10 Eylül 2026 tarihinde saat 11.00’de Ezine Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak.
Ulaşımda elektrikli dönüşüm
Belediye Başkanı Güray Yüksel, çevreci dönüşüm hedefi doğrultusunda güneşten elektrik üretirken, bu enerjinin ulaşım hizmetlerinde de değerlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.
Yüksel, elektrikli otobüslerle birlikte daha temiz, sessiz ve ekonomik bir ulaşım hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirterek, belediyenin enerji ihtiyacının yenilenebilir kaynaklardan karşılanması sayesinde enerji maliyetlerinin azaltılmasının da amaçlandığını kaydetti.
Yeni otobüslerin hizmete alınmasıyla birlikte Ezine’de toplu ulaşımda karbon salımının azaltılması ve daha çevreci bir ulaşım modelinin oluşturulması hedefleniyor.
“Tasarrufu yatırıma dönüştürüyoruz”
Ezine Belediyesi’nin çevre ve enerji politikalarının yalnızca ulaşım yatırımlarıyla sınırlı olmadığı vurgulandı. Belediyenin daha önce hayata geçirdiği güneş enerjisi santraliyle kendi enerjisini üretmeye yönelik adım attığı belirtilirken, yeni elektrikli otobüs projesinin de bu yaklaşımın devamı olduğu ifade edildi.
Başkan Güray Yüksel, belediye kaynaklarının verimli kullanılmasına dikkat çekerek, tasarrufun yatırımlara dönüştürülmesi ve bu yatırımların Ezine’nin geleceğine kazandırılması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.
Hedef daha temiz ve yaşanabilir Ezine
Ezine Belediyesi’nin açıklamasında, elektrikli otobüslerle birlikte kent merkezindeki ulaşımın daha sessiz ve çevre dostu hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Belediye, güneş enerjisinden elektrik üretimi ile elektrikli ulaşım yatırımlarını bir arada değerlendirerek enerji maliyetlerini düşürmeyi, çevresel etkileri azaltmayı ve ulaşım hizmetlerinde sürdürülebilir bir model oluşturmayı amaçlıyor.
2 elektrikli otobüsün alımına ilişkin ihale 10 Eylül 2026 Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kalem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kalem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kalem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.