Kadınlara, gençlere ve depremzedelere özel destek
İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında bölgedeki iş gücü piyasası canlandırılacak. Programla özellikle kadınlar ve gençlerin istihdama katılımı hedefleniyor. Ayrıca, İstihdama Dönüş Programı ile bugüne dek 33 bin depremzede mesleki eğitim aldı, bu kapsamda 1,2 milyar TL’lik bir kaynak kullanıldı.
SGK borçlarına erteleme, sağlıkta katılım payı kalktı!
Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için sosyal güvenlik alanında da önemli kolaylıklar getirildi. SGK borçları 2025 yılı sonuna kadar ertelendi ve borçların 2 yıla kadar taksitlendirilebileceği açıklandı. Ayrıca, bölgede sağlık hizmetlerinden yararlanırken katılım payı alınmayacak, böylece vatandaşların üzerindeki maddi yük hafifletilecek.
Kadınlara özel psikososyal destek: “Ben iyiysem, herkes iyi”
Depremin ardından psikolojik destek projeleri de devreye alındı. Bakanlık tarafından yürütülen “Ben İyiysem, Herkes İyi” projesi ile kadınlara travma sonrası stres yönetimi, aile içi iletişim ve iş-aile dengesi gibi konularda eğitimler veriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: