Çanakkale’nin Kepez beldesinde Belediye Başkanı Birol Arslan, görevdeki yedinci yılını doldururken sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna kapsamlı bir hesap verme raporu sundu. 2019 yılından bu yana yürüttüğü çalışmaları "yalansız ve haramsız" bir süreç olarak tanımlayan Arslan, özellikle beldenin en büyük gündem maddesi olan su sorunu ve altyapı projelerine dair kritik tarihler vererek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"Emanet Edilen Bütçeyi Hırsıza Kaptırmadım"
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, yayımladığı "Yedi Yılın Özeti" başlıklı mesajında, göreve geldiği ilk günden bu yana kamu hakkını koruma konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Halkın emanet ettiği bütçenin tek bir kuruşunu dahi heba etmediğini vurgulayan Arslan, ranta ve kayırmacılığa boyun eğmeden, vatandaşlar arasında dil, din veya parti ayrımı gözetmeksizin eşit hizmet sunduğunu belirtti. Mali disiplin ve güçlü idari yapı sayesinde, ekonomik kısıtlamalara rağmen Türkiye’nin en başarılı belediyeleri arasında ön sıralarda yer aldıklarını ifade eden Arslan, asılsız iddialara karşı halkı sağduyulu olmaya davet etti.
Varlık Satışı Yapmadan Borç Ödenen Dönem
Görev süresi boyunca küresel pandemi, ekonomik kriz ve büyük deprem felaketleri gibi zorlu süreçlerle mücadele ettiklerini hatırlatan Başkan Arslan, bu süreçte belediyeye ait hiçbir varlığı satmadan borç ödediklerini açıkladı. Arslan, sadece borç ödemekle kalmadıklarını, belediye bünyesine iki yeni mülk kazandırdıklarını ve faaliyete geçen HALK tesisleriyle vatandaşlara ekonomik ve hijyenik hizmet sunduklarını belirtti. Ayrıca, 2026 yılı sonuna kadar başta Boğazkent Mahallesi olmak üzere beldenin tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanacağı müjdesini de paylaştı.
Kepez’in Su Sorununda Siyasi Engel İddiası
Haberin en dikkat çekici kısmını ise beldedeki içme suyu meselesi oluşturdu. 2019 yılında 9 bin 530 olan abone sayısının bugün 22 bine ulaştığını ve beldenin yüzde 130 büyüdüğünü kaydeden Arslan, Atikhisar Barajı’ndan su temini taleplerinin uzun süre karşılıksız bırakıldığını söyledi. Artezyen kuyularının artık yetersiz kaldığını ve su meselesinin "siyasetin çamurlu hesaplarına" kurban edilmek istendiğini savunan Arslan, sistemli engellemelere rağmen geri adım atmadıklarını vurguladı.
Müjde Geldi: Haziran’da Arıtılmış Su Çeşmelerden Akacak
Uzun süredir devam eden su krizine dair somut çözüm tarihini açıklayan Başkan Arslan, Çanakkale Belediyesi ile iş birliği içinde yürütülen çalışmaların sonuna gelindiğini duyurdu. Arslan, Haziran ayı itibarıyla Çanakkale Belediyesi’nin Sarıcaeli deposundan sağlanacak arıtılmış içme suyunun Kepez şebekesine verileceğini müjdeledi. "Yedi yıldır sadece su dediler ama asla hak yedi diyemediler" ifadesini kullanan Arslan, devlet ciddiyeti ve vicdanla çalışmaya devam edeceğini belirterek sözlerini noktaladı.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Kıymetli Kepezli Hemşehrilerim, Değerli Kamuoyu;
2019 ve 2024 seçimlerinde, başta partimize ve şahsıma duyduğunuz güvenle bizleri iki kez göreve layık gördünüz. Görev süremizin yedinci yılını yalansız ve haramsız tamamlarken her birinize yürekten minnettarım.
Bu süreçte şahsıma emanet ettiğiniz bütçenin tek bir kuruşunu dahi hırsızlara kaptırmadım, heba etmedim, kamu hakkını sonuna kadar koruyarak görevimi yaptım.
Hiçbir hemşehrimiz arasında; diline, dinine, mezhebine, partisine bakmaksızın ayrım yapmadan; eşit, adil ve hakkaniyetli hizmet sunmaya gayret ettim.
Ranta ve kayırmacılığa boyun eğmedim, dimdik durdum ve halkın hakkını yine halkımıza teslim ettim.
Şunu gönül rahatlığıyla ifade ediyorum ki; hiç kimsenin nokta kadar hakkını yemedim, adaletten asla ayrılmadım.
Tüm baskılara, engellemelere ve ekonomik kısıtlamalara rağmen; mali disiplinimiz ve güçlü idari yapımızla bugün en başarılı belediyeler arasında en ön sıralarda yer aldığımızı gururla ifade ediyorum. Sizler asılsız iddialara ve gerçek dışı söylemlere lütfen itibar etmeyin.
COVID-19 salgınına, ekonomik krize ve depremin yarattığı zorluklara rağmen; hiçbir varlık satışı yapmadan borç ödedik. Bununla da kalmadık, iki adet mülkü tapusuyla belediyemize kazandırdık.
Hizmete sunduğumuz HALK tesisleriyle hemşehrilerimize temiz, hijyenik ve ekonomik hizmetler sağladık. Yeni halk tesislerimizin müjdesini de buradan veriyorum.
2026 yılı sonuna kadar, başta Boğazkent Mahallemiz olmak üzere beldemizin tamamının altyapı ve üstyapısını yenilemiş olacağız.
Çocuk dostu, genç dostu, kadın dostu, engelli dostu, yaşlı dostu bir belediye olduk.
• Üç amatör takımımız ve on farklı branşta yaklaşık 2.000 çocuğumuzu, gencimizi sokaklardan, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdık ve spor sahalarımızda buluşturduk. Yani Kepez’in ve Ülkemizin geleceğine yatırım yaptık.
• Kadınlarımızı açtığımız kurslarla üretime ve sosyal hayata kazandırdık. Ürettiklerinin satışlarıyla aile ekonomilerine destek olmalarına vesile olduk.
• Yaşlılarımıza evlerinde bakım ve temizlik hizmeti sunduk.
Gelelim içme suyuna…
Göreve geldiğimiz Mart 2019 da su abone sayısı 9.530
Bugün 22.000
%130 büyümüşüz.
Kepez Belediyesi olarak 2021 yılından bu yana Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle defalarca görüşmeler gerçekleştirdik. Kepez’imizin artan nüfusu ve büyüyen su ihtiyacı doğrultusunda, Atikhisar Barajı’ndan içme suyu temini talebimizi her platformda açık ve net bir şekilde dile getirdik.
Çünkü bizim görevimiz yalnızca Kepez halkına hizmet etmek değil; Beldemizde bulunan yüksek su tüketimi olan Devlet Hastanesi, Sahil Güvenlik, SGK, Diş Hastanesi, Göç İdaresi, Diş Hekimliği Fakültesi, Çanakkale Limanı, oto showroomlar ve akaryakıt istasyonlarına da kesintisiz ve güvenilir hizmet sunmaktır.
Ancak ne yazık ki bu taleplerimiz, 17 Haziran 2025 tarihine kadar kabul görmedi.
Barajdan su verilmedi. Ayrıca artezyen su kuyusu açma havzamız ruhsata kapatıldı.
Oysa hep söyledik: Hızla büyüyen Kepez’imizin su ihtiyacı artık yalnızca artezyen kuyularla karşılanamaz. Küresel iklim krizinin etkileriyle birlikte bu durum daha da ağırlaşmaktadır. Atikhisar Barajı’ndan su temini bir tercih değil, zorunluluktur.
Ancak üzülerek ifade ediyorum ki; Kepez’in su sorununun çözülmemesi adına önümüze sistemli engeller çıkarılmıştır.
Sağduyulu her vatandaşımız bilmektedir ki; Kepez halkının en temel hakkı olan su meselesi, ne yazık ki siyasetin ÇAMURLU hesaplarına kurban edilmek istenmiştir.
Ama biz vazgeçmedik.
Kararlılıkla sürdürdüğümüz bu mücadelenin artık sonuna geldik.
İnşallah Haziran ayında, Çanakkale Belediyemizin Sarıcaeli deposundan sağlanacak arıtılmış içme suyunu Kepez’imizle buluşturacağız.
Kıymetli hemşehrilerim;
Bu sürece dair tüm gerçekleri daha önce de açıklayabilirdim. Ancak o gün yapılacak açıklamaların, Kepez’imizin baraj suyuna kavuşma sürecine zarar verme ihtimali vardı.
Biz tartışmayı değil, çözümü tercih ettik.
Gürültüyü değil, sonucu hedefledik.
Bugün geldiğimiz noktada, sabrımızın ve kararlılığımızın karşılığını almanın huzurunu yaşıyoruz.
Değerli Kamuoyu; Yedi yıldır sadece “su” dediler…
Ama hiçbir zaman “hak yedi”
“Adaletsiz davrandı” diyemediler.
Yedi yıldır hiç kimsenin hakkını yemedim, hiç kimseye adaletsiz davranmadım.
Çünkü biz bu göreve alnımız ak, başımız dik geldik…
Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.
Düne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı devlet ciddiyeti, aynı kararlılık ve aynı vicdanla çalışmayı sürdüreceğimi; Kıymetli Kepezli hemşehrilerime ve değerli kamuoyuna saygıyla arz ederim.
Yorumlar
Kalan Karakter: