Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, projeler çerçevesinde damla sulama yöntemiyle çeltik üreten yerel üreticileri ziyaret ederek, çeltik tarlalarında kapsamlı incelemelerde bulundular.
Projeler, iki ana destek programı altında yürütülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, 47 üreticiye 1.817 dönümlük alanda ekilmek üzere %75 devlet destekli 34.840 kg tohum temin edildi. Çanakkale İl Özel İdaresi Projesi çerçevesinde ise 38 üreticiye 1.440 dönümlük alanda ekilmek üzere %75 devlet destekli 31.160 kg tohum sağlandı.
Toplamda 3.257 dönümlük alanda 85 üreticiyle yürütülen bu projeler, bölgedeki çeltik üretiminin verimliliğini artırmayı hedefliyor. Yetkililer, projelerin tarım arazilerinin daha etkin kullanımını sağlamak ve ürün kalitesini artırmak için büyük bir fırsat sunduğunu belirttiler. Bu girişim, tarım sektöründeki sürdürülebilirlik ve verimlilik hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: