Çanakkale Savaşı’nın simge olaylarından biri olan Mesudiye Zırhlısı’nın batırılışının 110. yıl dönümünde, şehit düşen denizciler Kepez’de düzenlenen törenle anıldı. Anma programı, Kepez Mesudiye Zırhlısı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Törene Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı. Programda, Mesudiye Zırhlısı’nda görev yaparken şehit olan subay ve erler için dualar okundu.

Anma töreni, denize çelenk bırakılmasıyla sona ererken, katılımcılar Mesudiye Zırhlısı’nın Çanakkale Savaşı’ndaki tarihi önemine dikkat çekti. Mesudiye Zırhlısı, 13 Aralık 1914’te İngiliz donanmasına bağlı B11 denizaltısı tarafından batırılmış, olayda çok sayıda Osmanlı denizcisi şehit olmuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: