Güney Marmara’nın en büyük ticaret organizasyonlarından biri olan Biga Fuarı, bu yıl 19’uncu kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Yıllardır başarıyla süren bu önemli etkinlik, sadece ekonomik değil, sosyal anlamda da bölgenin en güçlü birliktelik örneklerinden birini ortaya koydu.
Fuara katılımın yoğun olduğu gözlenirken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de etkinlikte yaptığı açıklamalarla hem Biga’nın kültürel gücüne hem de fuarın sürdürülebilir başarısına dikkat çekti.
“Yıllarca Süren Başarı Tesadüf Değildir”
Milletvekili Ayhan Gider, uzun soluklu organizasyonların devamlılığının büyük bir özveri gerektirdiğini belirterek Biga Fuarı’nın 19 yıl boyunca istikrarlı şekilde yapılmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı.
Gider, “19. fuar, on dokuz koca yıl. Söylerken kolay ama yaşarken zor. Bizim gibi memleketlerde organizasyonların yıllarca devam edebilmesi çok zordur” ifadelerini kullandı.
Bu başarıda geçmişte görev yapan yöneticilerin büyük payı olduğunu söyleyen Gider, dönemin Biga Ticaret Odası Başkanı Davut Doğan ve Belediye Başkanı Mehmet Özkan’a teşekkür etti.
Ayrıca Gider, rahmetli Melih Akyıl’ı da sevgi ve saygıyla andı:
“Bu fuarı başlatan, geliştiren, yaşatan herkesin emeği büyük. Sohbetinden keyif aldığım Melih Akyıl abimizi rahmetle anıyorum.”
“Biga Bir İlçeden Fazlasıdır: Bir Kültürdür”
Gider konuşmasının devamında, Biga’nın sadece bir yerleşim birimi değil, geçmişten bugüne taşınan köklü bir kültürün temsilcisi olduğunu ifade etti.
“Biga herhangi bir ilçe değildir. Biga bir kültürdür. Dünden gelen, yarına da yürüyen; esnafın, eşrafın, sanayicinin, siyasetçinin ortak paydada buluşabildiği bir kültür. Bu nedenle Biga’da bir işe başlamak da, o işi sürdürmek de kolay ve keyiflidir.” dedi.
Gider, Biga’da farklı görüşlerden insanların ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelmesinin ilçeye güç kattığını belirtti.
“Biga’da iktidarıyla muhalefetiyle herkes aynı masada oturabilir. Bu çok kıymetli bir şey. Çünkü bir proje başladığında devamı da geliyor. Bu dayanışma kültürü, Biga’yı özel kılıyor.” ifadelerini kullandı.
“Biga Fuarı, Dayanışmanın Somut Bir Göstergesi”
Milletvekili Gider, Biga Fuarı’nın sadece ticari bir organizasyon değil, toplumsal dayanışma ve yerel iş birliğinin bir sembolü olduğuna dikkat çekti.
“Birçok yerde sivil toplum platformları kurulur ama süreklilik gösterebilen çok az yer vardır. İşte Biga bunlardan biri. Bu nedenle burada iş yapmak hem kolay hem de keyifli. Ama asıl mesele bu kültürü koruyabilmek.” dedi.
Bu açıklamalar, fuarın sadece yerel üreticilere değil, aynı zamanda bölgesel dayanışmaya ve ekonomik canlılığa da katkı sunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
19 Yıllık Başarı Hikayesi
Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Biga Fuarı, Güney Marmara’nın tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret alanlarındaki potansiyelini sergileyen önemli bir platform haline geldi.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen fuar, bölgedeki üreticiler, yatırımcılar ve vatandaşlar arasında güçlü bir köprü oluşturmayı sürdürüyor.
Bu yıl da birçok firmanın katılımıyla gerçekleşen fuar, ürün tanıtımlarından yenilikçi projelere, yerel lezzetlerden kültürel etkinliklere kadar dolu dolu geçti.
“Biga’yı Yaşatan Ruh, Birlik Ruhudur”
Ayhan Gider’in konuşması, fuar ziyaretçileri ve yerel yöneticiler tarafından büyük takdir topladı. Gider, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:
“Kalbi Biga’ya hizmet için atan herkesin yanındayız. Bizim görevimiz, bu topraklarda birlikte üretmek, birlikte büyümek. Biga’yı yaşatan da işte bu birlik ruhudur.”
Yorumlar
Kalan Karakter: