Refleksiyle Hayat Kurtardı: Çorum’da İmamdan İnsanlık Dersi
Çorum’un Gülabibey Mahallesi’nde yer alan Kışla Camii’nde yaşanan olay yürekleri ısıttı. Yatsı namazı sırasında müezzin mahfilinde namaz kılan cami imamı Mustafa Uysal, yaklaşık 1 metre yükseklikten düşmek üzere olan küçük bir çocuğu son anda fark ederek namazını bozdu ve çocuğu havada yakaladı. Çocuğun burnu bile kanamadan kurtulduğu o anlar, caminin güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
Namazı Bozup Can Kurtardı
Olay, Kışla Camii’nde 14 yıldır görev yapan imam hatip Mustafa Uysal’ın müezzin mahfilinde namaz kıldığı sırada meydana geldi. O esnada cami içinde gezen bir çocuk, 1 metre yükseklikteki mahfilden dengesini kaybederek aşağı doğru düşmeye başladı. Uysal, düşmekte olan çocuğu fark ederek ani bir refleksle namazını bozdu ve çocuğun ayağını havada yakaladı. Küçük çocuk herhangi bir yara almadan kurtarıldı.
Namazını yarıda kesmek zorunda kalan imam, çocuğu güvenli bir yere bıraktıktan sonra ibadetine yeniden başladı.
“İbadetten Önce Can Kurtarmak Gelir”
Olay sonrası açıklamalarda bulunan Mustafa Uysal, yaşananların tamamen Allah’ın bir lütfu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Yatsı namazıydı, cemaat 'imamın arkasına geç' dedi ama içime bir his doğdu, 'bugün müezzinlik yapayım' dedim. Çocuk sürekli mahfilin etrafında dolaşıyordu, içimde bir tedirginlik vardı. Namaza durduğumda ikinci secdede çocuğun havaya fırlayan ayağını gördüm. Allah’ın izniyle o anda onu tuttum.”
Uysal, ibadetlerin tekrarlanabilir olduğunu ancak hayatın telafisinin olmadığını vurgulayarak, “Bırakın insanı, bir canlı bile zarar görecekse, o an ibadet bırakılır ve can kurtarılır. Sonra ibadet yeniden eda edilir,” diye konuştu.
Görüntüler Sosyal Medyada Gündem Oldu
Olayın güvenlik kamerası kayıtları sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Birçok kullanıcı imamın soğukkanlılığını ve insan odaklı refleksini takdir etti. Görüntülerde çocuğun mahfilden düşerken imamın hamlesiyle havada yakalanması net bir şekilde izleniyor.
Sosyal medya kullanıcıları, "Gerçek kahraman", "İşte gerçek ibadet", "Allah razı olsun" gibi yorumlarla Uysal’a destek verdi.
Cami Cemaati Şaşkın ve Minnettar
Kışla Camii cemaatinden olay anında orada bulunanlar da imam Uysal’ın davranışını büyük bir takdirle karşıladı. Cemaatten biri şu sözlerle yaşananları anlattı:
“Hepimiz namaza odaklanmıştık. Aniden bir ses duyduk ve başımızı kaldırdığımızda hocamızın çocuğu yakaladığını gördük. Gerçekten büyük bir dikkat ve fedakârlıktı. Çocuğa hiçbir şey olmadı, çok şükür.”
“Refleks Değil, Sorumluluk”
Mustafa Uysal, gelen övgülerle ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Bunun adı refleks değil, sorumluluk. Din görevlisi olmak sadece ibadetle sınırlı değil, toplumun güvenliğini ve huzurunu da gözetmekle yükümlüyüz. O an ne namaz, ne başka bir şey; tek düşüncem o çocuğun zarar görmemesiydi.”
Yorumlar
Kalan Karakter: