Çanakkale’de şehir merkezinin en önemli güzergaâhlarından biri olan Stadyum Caddesi, sil baştan yenileniyor. İnönü Caddesi ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayan ve aynı zamanda bu iki büyük caddeyi kordon hattına ulaştıran Stadyum Caddesi, uzun süredir yağışlı havalarda su birikintileri nedeniyle sürücülerin kabusu haline gelmişti.
Sorunun çözümü için başlatılan çalışmalarda yağmur suyu kanalları ile şebeke suyu boruları tamamen değiştirildi. Ardından sıcak asfalt kaplaması yapılan cadde, modern bir görünüme kavuştu.
Yetkililerden alınan bilgiye göre Stadyum Caddesi Cuma günü trafiğe açılacak. Ancak sürücüler için bu sevinç kısa sürecek çünkü cadde pazartesi günü yeniden kapanacak.
Bu kez çalışmalar kaldırım düzenlemeleri için devam edecek. Kaldırım taşı döşemelerine başlanacağı belirtilirken, caddenin üzerinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu ve Merkez Ortaokulu dikkate alınarak tüm işlerin okullar açılmadan önce tamamlanması planlanıyor.
Yenilenen altyapısıyla kış aylarında taşkın sorununa son vermesi beklenen Stadyum Caddesi, hem öğrencilerin güvenliği hem de kent trafiğinin rahatlaması için kritik bir rol oynayacak. Projenin bitmesiyle birlikte Atatürk ve İnönü caddelerinden kordona kesintisiz ve modern bir bağlantı sağlanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: