İçişleri Bakanlığı, polis eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler arasından polis memuru veya komiser yardımcısı rütbelerine aday memur olarak atanacaklara uygulanacak sınav sürecine ilişkin yeni yönetmeliği Resmî Gazete’de yayımladı.
“Polis Memuru veya Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” ile birlikte adayların sınav süreçleri, komisyonların görevleri, sınav değerlendirme esasları ve atama prosedürleri yeniden düzenlendi. Yeni yönetmelik, önceki düzenlemeyi yürürlükten kaldırarak kapsamlı bir sınav çerçevesi oluşturdu.
Yeni düzenlemeye göre; polis eğitim kurumlarında öğrenim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler ile İç Güvenlik Fakültesinde belirlenen sınıfları bitirmesine rağmen lisans eğitimini süresi içinde tamamlayamayanlar, ayrıca polis meslek yüksekokullarından dikey geçiş yapan ve belirli şartları sağlayamayan öğrenciler atanma öncesi sınava tabi tutulacak.
Sınavların tarih ve yerleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından en az 15 gün önceden ilan edilecek. Sınavlar sözlü olarak yapılacak ve adaylar mesleki bilgi, ifade yeteneği, özgüven ve ikna kabiliyeti, mesleğe uygunluk gibi başlıklarda toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması gerekecek.
Soru hazırlama, sınav ve merkezi sınav komisyonlarının oluşumu, çalışma esasları ve görevleri de yönetmelikte ayrıntılı şekilde tanımlandı. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemeyecek. Mazerete bağlı sınav hakları ise yalnızca doğal afet, ölüm veya sağlık gerekçeleriyle sınırlı tutuldu.
Sınavı geçen adayların atamaları, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: