Savcılık İtirazı Tahliyeyi Geri Aldı
Uzun süredir tutuklu yargılanan Ayşe Barım, en son görülen duruşmasında tahliye edilmiş ve ev hapsi tedbiriyle cezaevinden çıkmıştı. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin tahliye kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren bir üst mahkeme veya ilgili ağır ceza mahkemesi heyeti, Başsavcılığın talebini yerinde bularak Barım hakkında yeniden tutuklama kararı verdi.
Sağlık Sorunları Devam Ediyor
Özellikle tutukluluk sürecinde ciddi sağlık sorunları yaşadığı bilinen ve kalp yetmezliği, beyin anevrizması gibi rahatsızlıkları bulunan Ayşe Barım'ın, yeniden tutuklama kararı çıktığında hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Avukatları daha önce yaptıkları açıklamalarda, Barım'ın cezaevinde kalmasının hayati risk taşıdığını, ani ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteren uzman hekim raporları bulunduğunu ifade etmişlerdi.
Yeniden tutuklama kararının ardından Barım'ın hastaneden taburcu edilmesiyle birlikte, Marmara (Silivri) Cezaevi'ne yeniden gönderilmesi bekleniyor. Bu gelişme, Barım'ın sağlık durumu ve cezaevi koşullarının bu durumu ne kadar kaldırabileceği yönündeki endişeleri bir kez daha artırdı.
Dava Süreci Devam Ediyor
Ayşe Barım, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım etme" suçlamasıyla yargılanmaya devam ediyor. İddianamede Barım için 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dava, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Barım'ın avukatlarının, yeniden tutuklama kararına itiraz edip etmeyeceği merak konusu.
Yorumlar
Kalan Karakter: