Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2026 yılı personel alımına ilişkin ilanını yayımladı. Kurum, biri sözleşmeli bilişim personeli olmak üzere toplam 14 personel istihdam edecek. Başvurular 1–31 Aralık 2025 tarihleri arasında yalnızca e-Devlet ve Kariyer Kapısı sistemi üzerinden alınacak. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular geçersiz sayılacak.
İlanda yer alan pozisyonlar arasında Güvenlik Uzmanı, destek personeli, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi ile teknisyen kadroları bulunuyor. Başvuru şartları pozisyona göre farklılık gösterirken, bilişim personeli için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak. 4/B kapsamında alınacak 13 personel ise yalnızca KPSS puanı üzerinden belirlenecek.
Sözleşmeli Bilişim Personeli: Güvenlik Uzmanı Alınacak
TİKA tarafından yapılacak alım kapsamında bir adet Güvenlik Uzmanı pozisyonu için sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecek. Pozisyona başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşıması gerekiyor.
Adayların bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bunlara denk bölümlerden mezun olmaları şart koşuluyor. En az üç yıl mesleki tecrübe ve güncel programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek başvuru için zorunlu tutuluyor. Yoğun çalışma temposuna uyum sağlayabilme ve ekip çalışmasına yatkınlık da aranan nitelikler arasında bulunuyor.
Pozisyon için öne çıkan teknik şartlar arasında firewall, IDS/IPS, WAF, DDoS, SSL, NAC ve SIEM teknolojileri konusunda ileri düzey bilgi sahibi olmak yer alıyor. Ayrıca penetrasyon testleri, zafiyet analizi, zararlı yazılım inceleme süreçleri, ağ ve sanallaştırma güvenliği konularında uzmanlık talep ediliyor. SOME süreçlerine hakimiyet ise önemli bir tercih nedeni olarak belirtiliyor.
Tercih edilen sertifikalar arasında CISSP, GPEN, CEH ve OSCP gibi uluslararası geçerliliği olan belgeler bulunuyor. Bilişim personeli için sözlü ve uygulamalı sınav 12–13 Ocak 2026 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Ücret, pozisyon için belirlenen tavan ücretin iki katına kadar olabilecek.
4/B Kapsamında 13 Personel Alınacak
TİKA’nın ilanında 4/B sözleşmeli personel kapsamında toplam 13 kişilik kadro açıldı. Bu alımlarda sınav yapılmayacak olup adaylar, 2024 KPSS (B) grubu KPSSP94 puan türüne göre sıralanacak. En az 60 puan alan adaylar değerlendirmeye alınacak.
Destek Personeli (DP01) – 5 Kişi
Bu pozisyon için adayların lise mezunu olması gerekiyor. Temizlik ve destek hizmetlerinde en az altı ay SGK'lı iş deneyimi şartı aranıyor. Adayların erkek olması, vardiyalı çalışma sistemine uyum sağlaması ve öğrenci olmaması gerekiyor.
Destek Personeli – Şoför (DP02) – 2 Kişi
Şoför pozisyonu için lise mezuniyeti ile birlikte D1 sınıfı sürücü belgesi ve psikoteknik değerlendirme raporu talep ediliyor. Adayların en az iki yıllık sürücü belgesi sahipliği bulunmalı. Seyahate ve vardiyalı çalışmaya uygun olmak zorunlu tutuluyor.
Koruma ve Güvenlik Görevlisi (KG01) – 4 Kişi
Bu kadro için lise mezunu ve silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak gerekiyor. Kimlik kartının en az altı ay geçerliliği bulunmalı. Erkek adayların en az 170 cm boyunda olması ve boy-kilo orantısına uygunluk şartı aranıyor. Ayrıca silahlı özel güvenlik görevi yapmaya engel durum olmadığına dair sağlık raporu isteniyor.
Teknisyen (TH01) – 2 Kişi
Teknisyen pozisyonu için adayların bilişim teknolojileri, endüstriyel otomasyon gibi alanlardan mezun mesleki lise diplomasına sahip olmaları gerekiyor. Erkek adaylar için vardiya sistemine uyum şartı bulunuyor.
Başvuru ve Değerlendirme Süreci
Başvurular, 1–31 Aralık 2025 tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Başvuruda eksik veya hatalı belge sunulması durumunda başvuru geçersiz sayılacak. Başvuru tamamlandıktan sonra belge ve bilgilerde değişiklik yapılamayacak.
4/B kapsamında yapılacak alımlarda KPSS puan üstünlüğüne göre asil ve yedek aday listesi açıklanacak. Sözleşmeli bilişim personeli için sözlü ve uygulamalı sınava katılmaya hak kazanan adaylar yine Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacak.
Asil adaylar, tebligattan sonra 10 iş günü içerisinde gerekli belgeleri teslim ederek göreve başlamak zorunda olacak. Yanlış beyanda bulunanlar için sözleşme feshi ve hukuki işlem uygulanacağı ilanda açıkça belirtiliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: