Çanakkale’nin dünya mirası Troya Ören Yeri’ne komşu olan Tevfikiye Köyü, bugün koşulan Troya Maratonu öncesinde muazzam bir misafirperverlik örneğine imza attı. Dün gece boyunca seferber olan köyün emekçi kadınları, bugün parkurda ter döken binlerce yerli ve yabancı sporcu için elleriyle ikramlıklar hazırladı. Dayanışmanın ve imecenin en güzel örneğinin sergilendiği bu hazırlık, maratonun spor ruhunun yanı sıra kültürel bir köprü kurduğunu da gözler önüne serdi.

Köy Kadınları, TROYAD ve Muhtarlık İş Birliği
Tevfikiye-Arkeoköy’ün sosyal medya hesabından "Yarın düzenlenecek maraton için, köyümüzün değerli kadınları, TROYAD üyeleri ve muhtarlığımız iş birliğiyle koşucularımıza ikramlıklar hazırlamaktadır" notuyla paylaşılan fotoğraflar, hazırlık sürecinin samimiyetini ortaya koydu. Köy odasında bir araya gelen ve aralarında muhtar ile TROYAD üyelerinin de bulunduğu kadınlar, dev siniler dolusu geleneksel tatlı ve kurabiyeyi büyük bir özenle hazırlayarak porsiyonladı.

"Misafirperverliğin en güzel örneğini sergileyen tüm emeği geçenlere teşekkür eder, koşuya katılacak tüm sporculara başarılar dileriz" ifadeleriyle son bulan paylaşım, Çanakkale halkının sporculara desteğinin sadece parkur kenarında tezahüratla sınırlı kalmadığını gösterdi. Tevfikiye-Arkeoköy’ün bu lezzetli ve anlamlı desteği, maratona katılan 27 ülkeden 4 binden fazla sporcu için unutulmaz bir anı olacak.
Tarihin kalbinde, efsanelerin izinde koşan sporcular, bugün Tevfikiye Köyü’nden geçen parkurda sadece bitiş çizgisine değil, bu topraklara has samimi bir emeğin ürünü olan o eşsiz lezzetlere de kavuşacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: