Çanakkale’nin dünyaca ünlü Troya Müzesi, tarihin derinliklerine ışık tutacak çok özel bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 27 Şubat 2026 Cuma günü saat 15.30’da Safvet Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Geç Tunç Çağı Batı Anadolu’su ve efsanevi Troya Savaşı, alanında uzman isimler tarafından yeniden ele alınacak.
Hitit Metinleri ve Unutulmuş Kaynaklar Işığında Batı Anadolu
Konferansın ilk bölümünde Prof. Dr. Stefano De Martino, “Hitit Metinleri Işığında Batı Anadolu ve Wilusa” başlıklı sunumuyla Hitit tabletlerindeki gizemli ipuçlarını takip ederek Batı Anadolu tarihini aydınlatacak. Ardından Prof. Dr. Reyhan Körpe, “Troya Savaşı’nı Yeniden Okumak: Unutulmuş Kaynaklar, Farklı Bir Hikâye” başlıklı konuşmasıyla, bilinenin ötesindeki kaynaklara odaklanarak bu büyük savaşa bambaşka bir bakış açısı sunacak.
Ücretsiz Katılım ve Tarihsel Bellek
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Troya Müzesi ve İtalyan Kültür Merkezi iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlik, tarih meraklılarını ve akademik çevreleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Katılımın ücretsiz olduğu konferans, Anadolu’nun kadim tarihini ve Troya’nın simgesel değerini bilimsel bir çerçevede tartışmaya açacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: