Bakan Yardımcısı Turan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, emek ve alın terinin Türkiye’nin kalkınmasındaki rolüne dikkat çekerek, tüm çalışanların bayramını kutladı.
Turan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sanayi sitesinde bir dükkânda, iş hanındaki bir atölyede veya binlerce kişinin çalıştığı bir fabrikada, belki de kavurucu güneşin altındaki bir tarlada, hatta modern zamanların emek haneleri olan ofislerde, bilgisayar başında... Nerede dökülürse dökülsün, helal lokma için dökülen alın terine selam durduğumuz gündür 1 Mayıs.
Bu güzel ülkenin temelinde şehit kanları olduğu kadar alın teri de vardır. İptidai atölyelerde Kurtuluş Savaşı cephelerine silah ve mühimmat yapan insanların alın teri, şehit kanlarıyla aynı toprağa düşmüştür ve yeni bir Cumhuriyeti, yeni bir umudu filizlendirmiştir. Aynı alın teri, savunma sanayi üretimiyle, tarım üretimiyle, her yıl yeni rekorlar kıran ihracatıyla, 6 Şubat Depremi’nde yıkılan şehirleri yeniden inşa ederek, bugün de Türkiye Yüzyılı’nı filizlendirmektedir.
Alın teri bugünü, bu selamı çoktan hak etmişti. İşte onun için, 2009 yılında, 1 Mayıs resmî tatil olarak kabul edildi. Artık, mazide yaşanan acılar ve ayrışmalar mazide kalmalı ve 1 Mayıslar, Cumhuriyet Bayramı, Gençlik ve Spor Bayramı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi coşkuyla, neşeyle kutlanmalıdır.
Bu vesileyle, emekleriyle, alın teri dökerek bu ülkeye katkı veren, üreten, değer katan, helal rızık peşinde koşan tüm çalışanlarımızı saygıyla selamlıyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyoruz.”
EMEL UĞUR KIRICI
GÜNCEL
Yayınlanma: 30 Nisan 2025 - 12:44
Turan'dan 1 Mayıs Mesajı: "Alın terine selam durduğumuz gündür 1 Mayıs"
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Nerede dökülürse dökülsün, helal lokma için dökülen alın terine selam durduğumuz gündür 1 Mayıs” dedi.
GÜNCEL
30 Nisan 2025 - 12:44