Çanakkale’nin gururu tarihi yarımada, 2026 yılına büyük bir spor organizasyonuyla merhaba demeye hazırlanıyor. Amatör ve sportif balıkçılığın kalbi, 3-4 Ocak 2026 tarihlerinde Eceabat’ta atacak. Lüfer – Levrek – Çipura Eceabat Turnuvası, bölgenin eşsiz doğası ve tarihi dokusunda profesyonel balıkçıları bir araya getirecek.
Türkiye’de Bir İlk: Surfcasting Disipliniyle Lüfer Avı
Bu organizasyonu diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise Türkiye’de bir ilke imza atacak olması. Turnuva kapsamında, Türkiye’de ilk kez "Surfcasting" (kıyıdan uzağa atış) disiplini ile lüfer yarışması gerçekleştirilecek. Bu yenilikçi format, yarışmaya hem teknik bir derinlik hem de yüksek bir heyecan katıyor.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Biga Amatör ve Sportif Balıkçılık Derneği (BİASDER) ve Eceabat Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçen bu organizasyon, sadece bir yarışma değil, aynı zamanda sürdürülebilir balıkçılığa ve bölge turizmine dikkat çeken bir buluşma olma özelliği taşıyor.
Değirmen Kafe Tesisleri ev sahipliğinde düzenlenecek olan turnuva, eşli takım formatında gerçekleştirilecek. Profesyonel balıkçıların kıyasıya rekabet edeceği etkinlikte ana hedef türler; boğazın sultanı lüfer, çevik levrek ve bereketli çipura olacak.
Tarih: 3 – 4 Ocak 2026
Yer: Eceabat, Çanakkale (Değirmen Kafe Tesisleri)
Format: Eşli Takım Turnuvası / Profesyoneller Kategorisi
Yorumlar
Kalan Karakter: