Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, yaptığı açıklamada örnek bir sosyal sorumluluk projesini kamuoyuyla paylaştı. Gökçeada’da yaşayan tüm öksüz ve yetim çocukların, artık Gökçeada Kent Konseyi’nin kanatları altında olduğunu belirten Aylı, çocukların hiçbir şekilde sahipsiz bırakılmadığını vurguladı.
Aylı yaptığı açıklamada “Adada tespit ettiğimiz tüm yetimlerimiz, Kent Konseyi tarafından himaye edilmektedir. Okul ihtiyaçları, kıyafet, burs, sağlık giderleri Konsey tarafından karşılanıyor. Onları kimseye muhtaç etmiyoruz. Bu, Türkiye'de bir ilktir.” dedi.
Projeyle birlikte, Gökçeada’da sahipsiz tek bir çocuk dahi kalmadı. Başkan Aylı, özellikle yetim çocukların duygusal ihtiyaçlarına da dikkat çekerek, merhamet ve sevginin bu çocukların kalplerine umut aşıladığını söyledi.
Yetim ve öksüz çocuklara yönelik bu anlamlı proje; sadece maddi destekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda onların psikolojik ve duygusal gelişimlerini de destekliyor. Bu duyarlılık, hem Gökçeada halkı hem de ülke genelinde sosyal sorumluluk bilincinin artması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Gökçeada örnek oluyor
Bu uygulama, yerel yönetimlerin sosyal dayanışma ve koruyucu hizmetler konusundaki rolünü yeniden gündeme getiriyor. Gökçeada’daki bu başarılı modelin, Türkiye genelinde başka şehir ve ilçelerde de uygulanması umut ediliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: