Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kuş Gözlem Topluluğu, Kale Gençlik Derneği ile bir araya gelerek küçük izcilerin kuşlarla iz sürmelerine destek oldu. Gerçekleştirilen kuş keşfinde, nesli tükenme tehlikesinde olan Küçük Akbaba tam 7 yıl sonra görüntülendi.
Ezine’ye bağlı Araplar Boğazı bölgesinde haftasonu gerçekleştirilen etkinliğe katılan 8-14 yaş arasındaki 30 izciye, ÇOMÜ Kuş Gözlem Topluluğu tarafından kuş gözlemciliği, kuş göçleri, göç yolculukları sırasında karşılaştıkları zorluklar ve doğadaki önemleri anlatıldı. Toplam 38 farlı kuş türünün kaydedildiği etkinlikte soyu küresel ölçekte tükenme tehlikesinde olan Küçük Akbaba, 7 yıl sonra ilk kez Çanakkale’de gözlendi ve bu keşif gözlemciler arasında büyük heyecan yarattı. Etkinliğe, ÇOMÜ kuş gözlem topluluğundan Kuş gözlemcileri Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Uysal, Pınar GÜNDOĞDU, Cenk Polat, Murat Uyman, Mehmet Kıran ve Kale Gençlik Derneği İzcilik Grubu İzci Liderleri Hüseyin ve Sema Çoban önderliğinde 30 izci çocuk katıldı.
ÇOMÜ Kuş Gözlem Topluluğu Yöneticisi İbrahim Uysal tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Çocuk ve gençleri ruhsal, bedensel, zihinsel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi amaçlayan izcilik, doğa ile bütünleşip onu koruyup geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Doğa okuryazarlığının olmazsa olmazı olan kuş gözlem faaliyeti, doğal ortamlarında kuşların hareketlerini izlemek ve anlamaktır. Çevre koşullarına oldukça duyarlı olan kuşlar doğal ortamlardaki olumlu ve olumsuz değişimlerin ilk habercileridir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve Kale Gençlik Derneği ile bölgede ilk kez bu iki disiplini bir araya getirip küçük izcilerin kuşlarla iz sürmelerine destek olduk” ifadeleri yer aldı.
YAŞAM
Yayınlanma: 09 Mayıs 2019 - 15:24
7 yıl sonra yeniden görüntülendi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kuş Gözlem Topluluğu, Kale Gençlik Derneği ile bir araya gelerek küçük izcilerin kuşlarla iz sürmelerine destek oldu
YAŞAM
09 Mayıs 2019 - 15:24