Adalet Heykeli’nden Adalet Parkına

KALEM Farkıyla...

Adalet Heykeli’nden Adalet Parkına

Adalet Heykeli’nden Adalet Parkına

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Adalet Heykeli’nin Adalet Parkına konulacağını, parkın ise 1 ay içerisinde tamamlanmasını ön gördüğünü belirtti. Bu parkın ise nereye yapıldığı sorusuna “O da sürpriz olsun” diye yanıtladı.

Geçtiğimiz yıl Eceabat İlçesine bağlı Kocadere Köyü Kamp Alanında yapılan Adalet Kurultayı’nda binlerce vatandaş yapılan Adalet Heykeli için tuğlalara isimlerini yazdırmıştı. Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından tasarlanan heykel Özgürlük Parkı’na konulması planlanıyordu. Ancak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan heykelin Özgürlük Parkı’na konulmasından vazgeçildiğini belirtti. Gökhan açıklamalarına şöyle devam etti, “Heykelimizin parçaları duruyor. Umuyorum 1 ay içerisinde heykelimizi yeni yapacağımız parka koyacağız. Onun adı da Adalet Parkı olacak. Herhangi bir parka koymak istemedik. Özgürlük Parkı olarak düşünülmüştü. Orada biraz küçük kalacaktı. O kadar büyük değil. Orada bir de yükseklik meselesi var. Uygun görmedik. Şu anda park yapımı devam ediyor. Heykelde bir sıkıntı yok. Mevcut heykel duruyor. Parkın tamamlanmasını bekliyoruz. 10 bin tuğla var. Belki yanlarına kaideler yapıp üstlerine yapıştırırız. Tamamen heykelin üstünde olmayabilir. Çünkü baya fazla sayıda parça var. Onları o şekilde sunacağız. Parkın adı Adalet Parkı olacak, Adalet Heykeli olacak hem de vatandaşa açık park olacak” dedi.Parkın nerede olacağı sorusuna ise “O da sürpriz olsun” şeklinde konuştu.
1
Öte yandan heykelin tasarımcısı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise heykel ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı, “Bu gözü kapalı, bir elinde terazisi, bir elinde kılıcı olan ve ayaklarının altında da sistemi bozan yılanın üzerine kılıcın konduğu bir heykeldir. Bilinen bir heykeldir. Ben pek çok baro ve pek çok Adalet Sarayı’na, Eskişehir’deki de dahil, Themis heykelini daha öncede de yapmıştım. Genel Merkez heykelin gövdesinin ana yapısının tuğladan olmasını düşünmüş. Adalet Yürüyüşü’ne katılan herkesin birer taş koyduğu adalet sistemini sembolize etsin. Anıtın etrafında yarım ay şeklinde bir duvar kitlesi var, koruyucu bir kitle. O da milletin el ele bir araya gelerek, adaleti kucakladığı düşüncesini ifade ediyor. O tuğlalar yürüyüş ve kurultaya katılanların isimlerini taşıyacak”

Düşünceleriniz...

Arşiv

Takipte Kalın

Çanakkale'nin En Popüler Yerel Gazetesi Kalem, IOS & Android'de...

Kalem gazetesi artık IOS & Android cihazlarınızda. İndirin, seçkin yazarlardan etkin yorumlar, gündem yaratan haberler artık parmaklarınızın ucuna gelsin.

Uygulamayı ücretsiz indirebilir, bir hafta boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. Deneme süresinin sonunda satın alma seçeneklerimizi kullanarak gazeteye sahip olmaya devam edebilirsiniz.

ÜST