Menajer Emir: "Hususumetimiz Yoktu, Kaza Olan Olaydaki Asistan Ben Değilim"
Gündeme bomba gibi düşen iddiaların ardından sessizliğini bozan Çiğdem Deniz Emir, Show Haber ekibine yaptığı açıklamada, Güllü ile aralarında bir husumet olmadığını savundu. Emir, iddiaların kendilerini hedef gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
Husumet İddialarına Yanıt: "Bir kitle var ki sürekli bizi hedefe koydu. Herhangi bir husumetimiz, birbirimize zarar verecek bir şeyin olmasının mümkünatı yok. Üç ay önce ticari bir anlaşmazlığımız olduğu doğrudur ama bunun dışında hiçbir husumetimiz yoktu."
Ölüm Gecesi Yaşananlar: "Aşağıya indiğimde tüm gerçekle yüzleştim. Güllü Hanım'ın yerde yattığını görüyordum o kadar. Bazı yerlerde zihnim karışabiliyor fakat kapının çalmasıyla birlikte uyku halindeydim. Ne olduğunu anlayamadım. Herkes aşağıya iniyor diye ben de bilinçsizce herkesin peşinden aşağıya indim."
Eski İddialara Cevap: "Seyir halindeyken direksiyonu kırıp Güllü'yü öldürmek istedi" iddialarına da sert çıkan Emir, "O kaza benden çok önce oluyor. O yıllarda Güllü Hanım'ı tanımıyordum bile. O olaydaki asistan ben değilim" diyerek suçlamaları yalanladı.
"Bize Acımızı Yaşatmadılar": Hakkındaki asılsız iddialara isyan eden Emir, "Üzerimize kurulan baskılardan hiçbirimiz hiçbir şey yapamadık. Ben mezarına gidip sarılamadım bile... Asla hakkımı helal etmiyorum. Bize acımızı yaşatmadıkları gibi hiçbir şeyimize izin vermediler" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.
Cinayet İddiaları ve Soruşturmadaki Yeni Bulgular
Güllü'nün eski patronu Ferdi Aydın, sanatçının belindeki platin nedeniyle düşerek ölmesinin "imkânsız" olduğunu öne sürerek olayın bir cinayet olduğu iddiasını kuvvetlendirmişti. Bu ve benzeri şüpheler, soruşturmanın seyrini değiştirdi ve dosya Cinayet Büro'ya devredildi.
Soruşturmanın Cinayet Büro'ya devredilme nedenleri arasında:
Ses kayıtlarında ortaya çıkan çelişkiler ve bilgi kirliliği.
Güllü'nün kızının psikolojik durumu.
Olayın "şüpheli ölüm" olarak değerlendirilmesine yol açan bulgular bulunuyor.
Öte yandan, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ifadesi alınan Güllü’nün kızı Tuyan Ülkem ve oğlu Tuğberk Yağız ise olayın bir kaza olduğu yönünde ifade verdi. Kızı Tuyan, annesinin alkollü olduğu için Roman havası oynarken dengesini kaybederek camdan düştüğünü ve itme söz konusu olmadığını söyledi. Oğlu Tuğberk Yağız ise dairenin zeminlerinin "Arap sabunu" ile silindiği için çok kaygan olduğunu ve daha önce kendisinin de düştüğünü iddia etti. Ayrıca, olay anına ait 4 dakikalık güvenlik kamerası görüntülerinin tamamı ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Güllü'nün düşmeden hemen önce lavabodan çıktığı ve "O ne lan?" dediği duyuluyor.
Adli tıp ön otopsi raporunda ise Güllü'nün vücudunda darp veya cebir izine rastlanmadığı belirtilmişti. Ancak, soruşturma makamları üçüncü bir kişinin varlığı yönündeki iddialara dair henüz bir bulguya veya delile ulaşamadı.
Arabesk dünyasının sevilen isminin ölümüyle ilgili "kaza" ve "cinayet" iddiaları arasındaki sis perdesi, soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte aralanmaya çalışılıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: