Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından 06 Temmuz – 12 Temmuz 2026 tarihleri arasında il genelinde geniş kapsamlı bir “Huzur Uygulaması” gerçekleştirildi. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.
Bir hafta boyunca süren uygulamalarda ekipler sahada yoğun mesai harcadı. Kent genelinde birçok noktada yapılan kontroller, hem şehir merkezinde hem de kırsal alanlarda eş zamanlı olarak yürütüldü.
58 BİN KİŞİ SORGULANDI! RAKAMLAR NE ANLATIYOR?
Uygulama kapsamında toplam 58.719 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Aynı süreçte 57.362 araç da denetimden geçirildi. Bu rakamlar, Çanakkale’de kısa sürede ne kadar geniş çaplı bir kontrol gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi.
Denetimlerde vatandaşlar ilk anda ne olduğunu anlamakta zorlanırken, özellikle akşam saatlerinde artan kontroller dikkat çekti. Bazı bölgelerde sürücüler uzun araç kuyrukları oluşturdu.
ARAÇLARA SIKI DENETİM: 23 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Yapılan araç sorgulamaları sonucunda aranan 11 araç yakalanırken, 23 araç trafikten men edildi. Denetimlerin özellikle trafik güvenliği ve suçla mücadele kapsamında yoğunlaştırıldığı belirtildi.
Yetkililer, bu tür uygulamaların sadece suçluların yakalanması değil, aynı zamanda olası suçların önlenmesi açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.
PARKLAR, METRUK BİNALAR, İŞLETMELER… HER YER KONTROL EDİLDİ
Ekipler yalnızca yol kontrolleriyle sınırlı kalmadı. Uygulama süresince 301 umuma açık işletme, 105 metruk bina ve 91 park ile bahçe detaylı şekilde denetlendi.
Özellikle metruk binalarda yapılan kontrollerin, suç ve asayiş olaylarının önüne geçilmesi açısından kritik olduğu ifade edildi.
97 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI! KİMLER VAR?
Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan toplam 97 kişi yakalandı.
Yakalanan kişiler arasında dolandırıcılık, 6284 sayılı kanuna muhalefet ve sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı gibi suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların da yer aldığı bildirildi.
10 KİŞİ TUTUKLANDI! SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?
Yakalanan şahıslardan 10’u çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şahıslarla ilgili adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.
Yetkililer, bu tür uygulamaların belirli periyotlarla devam edeceğini ve suçla mücadelede kararlılığın süreceğini belirtti.
GERÇEK ETKİ NE? GÖZLER BU DETAYDA
Yapılan açıklamalarda en dikkat çeken unsur ise uygulamanın yalnızca bir haftalık süreçte bu kadar geniş kapsamlı sonuçlar doğurması oldu. 58 bini aşkın kişi sorgulanması ve 97 aranan şahsın yakalanması, operasyonun etkisini ortaya koydu.
Çanakkale genelinde gerçekleştirilen bu uygulama, hem vatandaşların güvenliğine yönelik çalışmaların boyutunu gözler önüne serdi hem de önümüzdeki süreçte benzer denetimlerin artabileceği yönünde değerlendirmelere neden oldu.
Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre devam edeceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: