Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos bölgesinde, bölge sakinleri tarafından sahile vurmuş 2 ölü caretta caretta bulundu. Sabah saat 09.30 sıralarında gerçekleşen olay, deniz kaplumbağalarıyla ilgilenen çevre ve deniz koruma yetkilileri için alarm niteliğinde oldu.
Olayın fark edilmesinin ardından vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, caretta carettaları yaklaşık 50 metre arayla sahilde ölü olarak buldu. Deniz kaplumbağaları, inceleme ve ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla yetkililer tarafından toplandı.

Vatandaşlar ve Çevre Duyarlılığı
Caretta carettaları sahilde ölü bulan İbrahim Demirkolar, olayı şöyle aktardı:
"Assos bölgesinde sabah 09.30 civarında iki tane caretta caretta 50 metre arayla ölü halde karaya vurmuştu. Ölüm sebepleri henüz belli değil, bu duruma çok üzüldük."
Bölge halkının dikkati, deniz kaplumbağaları ve diğer deniz canlılarının korunması açısından büyük önem taşıyor. Olay, çevre bilincinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: