Bakan Yardımcısı Alparslan’dan Çanakkale Turu
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Çanakkale’de bir dizi inceleme ziyaretinde bulundu.
İlk olarak Güzelyalı Karanlık Liman-Kumkale Troya bağlantı yolunda Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ardından Kumkale limanındaki tarihi alanda incelemelerde bulundu. Kumkale’den 2018 Troya Yılında tamamlanan ve 10 Ekim tarihi itibariyle ziyarete açılan TROYA Müzesine geçen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a burada Müze Müdürü Ali Atmaca tarafından bilgi verildi. Troya Ören yerini de ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ve Vali Orhan Tavlı, Truva Atının önünde yabancı turistlerle fotoğraf çektirdiler. Troya Ören yeri ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından bilgi verildi.
ASSOS ANTİK KENTİNİ ZİYARET ETTİ
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, ikinci gün Vali Orhan Tavlı’yla beraber Ayvacık ilçesi Behramkale Köyü’ndeki Assos Antik Kenti’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Antik Çağ’ın en önemli liman kentlerinden biri olan Assos Antik Kenti ve limanında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a Assos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan tarafından bilgi verildi.Bir dönem Aristo’nun da yaşadığı ve Dünyada bilinen ilk felsefe okulunun açıldığı Assos Antik Kentinin Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos Antik Kenti ve limanı ile devam eden Kazı çalışmalarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a bilgi verdi.
TARİHİ ASKERİ HASTANEYİ İNCELEDİ
Ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Tarihi Askeri Hastanede İncelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından rölöveve restorasyon proje çalışmaları devam eden Tarihi Askeri Hastaneyle ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz bilgi verdi.
ANADOLU HAMİDİYE TABYASINI GEZDİ
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu bitirilen ve yakında vatandaşların ziyaretine açılacak Anadolu Hamidiye Tabyasında incelemelerde bulundu. Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan ve boğazın güvenliğinin sağlanması için 1892 yılında Sultan 2’inci Abdülhamit tarafından yaptırılan Anadolu Hamidiye Tabyasında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a Tarihî Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş bilgi verdi.