Bayram tatilinin 6. gününde (3 Nisan 2025, Perşembe) meydana gelen 542 trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybederken, 790 vatandaş yaralandı.
Bayram tatilinin ilk 6 gününde (Cumartesi-Perşembe) ise toplamda 57 kişi yaşamını yitirdi. 6.533 lişi yaralandı.
Denetimler aralıksız sürüyor
Kazaların önüne geçmek ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Polis ve Jandarma Trafik ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Bayram tatilinin 6. gününde 599.476 araç denetlenirken, 22.892 araca hız ve radar işlemi uygulandı. 41.922 araca çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.
Yetkililer, sürücüleri hız sınırlarına uymaları, trafik kurallarına dikkat etmeleri ve uzun yolculuklarda sık sık mola vermeleri konusunda uyarıyor.
"YOLLAR KAVUŞTURMAK İÇİN VAR, AYIRMAK İÇİN DEĞİL"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımda, "denetlemelerimiz aralıksız devam ediyor. Kazaları önlemek için personelimiz gece/gündüz çalışıyor.
Bayram, sevdiklerimizle paylaşacağımız en özel anlardır. Bu mutlu günleri hüzne dönüştürmemek için trafikte dikkatli olalım. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: