Biga Belediye Başkanı Alper Şen, ilçedeki su durumuyla ilgili güncel bilgileri paylaştı. Başkan Şen, suyun hayatın temel kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Son zamanlarda da bizim dert kaynağımız olan su durumumuzla ilgili son geldiğimiz noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

Başkan Şen, “Birkaç ay önce nefes alıyoruz ama tehlike geçmedi demiştik. Maalesef o geçmeyen tehlikenin etkilerini yakın zamanda tekrar hissetmeye başladık. Mevcut kuyularımız 1998 model ve artık can çekişiyor. Hoşoba’dan saniyede 75 litre, Havdan’dan 55 litre su temin ediyoruz. Ancak bu kaynaklardan elde ettiğimiz su, tüketimimizi karşılamıyor; makas giderek açılıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Şen, belediye ekiplerinin gece gündüz sahada çalıştığını ve su temini ile ilgili tüm imkanları seferber ettiklerini ifade etti. “Mevcut kuyuların yenilenme çalışmaları, yeni kuyuların tespiti ve açılması için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak depoların doluluk oranları bazı bölgelerde düzenli su vermeye yeterli değil. Bu yüzden hem belediye olarak çabalıyoruz hem de vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Şen, vatandaşlara tasarruf çağrısı yaparak, “Biz temini artırmaya çalışıyoruz, sizlerden de tüketimlerinizi dikkatli kullanmanızı rica ediyoruz. Yakın günlerde verimli yağışlar görünmüyor; havzamız boş, rezervler bitik, kuyular can çekişiyor. Bu durumu herkes aklı ve vicdanıyla değerlendirsin" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: