8 yaş ve üzeri çocuklara yönelik olarak film okuma atölyesi formatında gerçekleştirilen “Film Günleri”, 11 Ekim 2024 tarihinde “Dolittle” filmiyle başlamış, sezon boyunca farklı türlerden toplam 28 filmle çocukları sinema dünyasıyla buluşturmuştu. Etkinliğin finali ise 16 Mayıs 2025 tarihinde gösterimi yapılan “Madagaskar 3” filmiyle yapıldı.
Her Cuma günü saat 15.30’da düzenlenen etkinlikte çocuklar, sadece film izlemekle kalmayıp, izledikleri filmlerin ana karakterlerini, olay örgülerini ve hikâye yapılarını birlikte inceleyerek kendi bakış açılarıyla değerlendirme fırsatı buldu. Bu süreçte çocukların eleştirel düşünme, yorum yapma ve ifade becerilerini geliştirmeleri hedeflendi.
495 minik sinemaseverin katılımıyla gerçekleşen “Film Günleri”, çocuklarda erken yaşta film izleme kültürünün oluşmasına katkı sundu. Etkinlik, sinemanın iyileştirici ve eğitici gücüne olan inançla, çocukların sanatsal ve düşünsel gelişimlerine yönelik önemli bir katkı sağladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: